Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Tuşbalı başarılı öğrencilere karne hediyesi olarak sömestri tatili boyunca Aqua Park’tan faydalanma ödülü vererek, çocuklara unutulmaz bir tatil yaşattı.

 

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 2015-2016 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesinin ardından, başarılı olan öğrencilere kapalı havuzda gönüllerince eğlenme imkanı sağladı. Tuşba Belediyesi eğitmenlerince başarılı 800 öğrenci evlerinden alıp havuzda yüzdürdükten sonra tekrar evlerine bırakıldı. Amaçlarının daha çok kırsalda yaşayan ve havuz imkanı olmayan ve sosyal aktivelere katılma fırsatı bulamayan öğrencilerin sömestri tatilini verimli geçirmelerine imkan sağlamak olduğunu dile getiren Fevzi Özgökçe, “Karne hediyesi ile bugüne kadar hiç Aqua Park’a gidemeyen öğrenciler, uzman bay ve bayan eğitmen gözetiminde hem yüzme eğitimi aldı hem de gönüllerince havuzda yüzerek eğlendiler. Bu sömestri tatilinde Tuşbalı lise öğrencilerine yönelik düzenlenen bu etkinlikle başarılı öğrencilerimizi ödüllendirdik. Bu yıl lisedeki başarılı olan öğrencilerimizin moral ve motivasyonları için Aqua Park ve havuzda eğlenme imkânı sağladık. Asıl gayemiz öğrencilerin başarılarını artırma yönünde hem motivasyonlarını artırmak hem de sağlıklı bir hayat için yüzme sporuyla obeziteye karşı dinamik ve ideal kilosunda gelecek nesilleri yetiştirmektir” dedi.

 

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ödevsiz tatil talimatı gereği iyice dinlenen ve havuzda iyice yüzen öğrencilerin ikinci yarıyıla daha zinde ve daha hazır bir şekilde eğitim ve öğretime başlayacaklarını söyledi. Özgökçe, “ Etkili ve verimli ders çalışmak kadar beyinlerini dinlendirmek ve farklı etkinlikler ile eğlendirmek de başarının olmazsa olmazıdır. Kas gelişimi için tavsiye edilen yüzme, başta omurga problemleri ve kas ağrıları olmak üzere birçok şikayeti de azaltmaktadır. Tüm vücut kaslarının aynı anda çalıştığı en önemli ve en keyifli sporlarından biridir. Üç tarafı denizlerle çevrili cennet Türkiye’mizde her ne kadar nüfusumuzun yarısının yüzme bilmemesi düşündürücü olsa da, aynı şekilde göl Vanlıların değimiyle deniz kentli olan muhterem Vanlıların da maalesef yarıdan fazlası yüzme bilmemektedir” ifadelerini kullandı.

 

Sağlıklı bireylerde kas sisteminin gelişmesi için düzenli olarak yüzülmesi gerektiğini öneren Özgökçe, “Düzenli yüzmenin faydaları saymakla bitmez. Yüzme sağlıklı bireylerin kalp ve damar sistemini, kas sistemini geliştirdiği, dayanıklılığı artırdığı için faydalı bulunurken, diğer spor dalları gibi insan psikolojisine de olumlu etkileri olduğu biliniyor. Kas iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinin bir parçası olarak da yüzme sporu uzman doktorlarca da tavsiye edilmektedir. Ayrıca Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (aleyhissalâtu vesselâm) bir babanın evladına karşı vazifelerini sayarken ‘helal rızıkla beslemek, yazıyı öğretmek’le birlikte bunlardan başka atıcılık ve yüzme öğretmeyi de zikreder. İnsan, ekoloji ve medeniyet odaklı bir yönetim benimseyip ve buna göre tüm Tuşbalılara bu şekilde hizmet götüren ve ‘gelecek seçim için değil, gelecek nesiller için belediyecilik’, ‘seçimden seçime halka eğilen değil, her daim halkla olan, onlarla her daim hemhal olan’ anlayışıyla hizmet vermenin mutluluğunu ve bahtiyarlığını yaşıyoruz. Yaşlı ve geçici dünyamızda geleceğimizi emin ve sadık ellere teslim etmek istiyoruz. Bu sebeple eğitime ve öğretime her zaman öncelik verdik. Geleceğimiz olan öğrencilerimiz, gençlerimiz için çok önemli projelerimiz ikinci yarıyılda ve yılsonu tatilinde de devam edecektir. Geleceğimiz adına gençlerimizin eğitimine destek noktasında, onların hayat kalitesini artırmak adına, bilinçli, sağlıklı, dürüst, çalışkan, vefalı ve kadirşinas bir toplum için her daim gençliğin yanında ve onların eğitimleri noktasında her daim hizmetkarları olacağız” şeklinde konuştu.

 

Tuşbalı aileler ise, “Öğrencilerimiz yaklaşık beş ay sürecek ikinci döneme şimdiden hazırdırlar. Bugüne kadar başarılı çocuklarımız ilk kez ödüllendirildi. Bir eğitimci olan başkanımıza yakışan ve daima halkın yanında olan Fevzi Hoca’dan Allah razı olsun. İmkanlarımız olmadığından bir türlü gözbebeğimiz ve yaşama nedenimiz olan çocuklarımıza bu imkanları sağlayamıyorduk. İnşallah Tuşba Belediye Başkanımız ve çalışanları, gelecek dönemde de bu çocuklarımıza daha çok eğilecek ve onları sahipleneceklerdir” dediler. 

Editör: TE Bilisim