ŞEHRİVAN HABER - Van Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 2. Olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda kent için önemli kararlar alındı.

 

Ulaşım Daire Başkanlığı’nca düzenlenen UKOME toplantısı Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, İskele Caddesi'nin gidiş ve geliş olarak çift yöne çevrilmesi, toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vermesi, minibüsler için yeni depolanma alanlarının oluşturulması ve toplu ulaşım araçlarının taşıma rayiçlerinin belirlenmesi gibi konular gündeme alınarak görüşüldü.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın’ın başkanlığında gerçekleşen 2017 Yılı 2. UKOME toplantısına Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, Ulaşım Daire Başkanı Kemal Mescioğlu, daire başkanları ve ilgili kurum temsilcileri katıldı. Yaklaşık 2 saat kadar süren toplantıda birçok konu karara bağlandı.

 

UKOME toplantısında kadınların belli günlerde Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu ulaşım araçlarını ücretsiz kullanmaları kararı tekrardan gözden geçirildi. Kurulda yapılan değerlendirmeler sonucunda, Mayıs ayının ilk pazar gününde kutlanan ‘anneler günü’ haricinde toplu ulaşım araçlarının kadınlara ücretsiz hizmet vermesi kararı iptal edildi. Alınan kararla bundan böyle anneler günü dışındaki günlerde de toplu ulaşım araçları kadınlara ücretli olacak.  

 

İpekyolu İlçesi sınırlarında bulunan İskele Caddesi'nin gidiş ve geliş olarak çift yöne çevrilmesi talebi kurulda görüşüldü. Altyapı ile ilgili teknik raporların hazırlanması ve bu raporlar doğrultusunda karar verilmesi kurulun ortak görüşü oldu.

 

Toplantıda toplu ulaşım araçlarına yeni depolanma alanlarının oluşturulması konusu da ele alındı. Güney otogarı için yeni bir yer tespiti yapılıp karara bağlandı. Güneyden gelecek ilçe araçları için Edremit’in Pembecimirza mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait taşınmazın yeni depolanma alanı olarak kullanılması kararı alındı.

 

Kent ulaşımı ile ilgili 41 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda kentin birçok noktasında bulunan hız kesicilerde konuşuldu. Özellikle vatandaşlardan gelen talep üzerine ibadethaneler, eğitim ve sağlık kuruluşlarının önlerinde yeni hız kesici tümseklerin yapılması bir alt komisyona sevk edilirken, hali hazırda var olan tümseklerin standartlara uygunluğunun araştırılmasına da karar verildi.

Editör: TE Bilisim