Tuşba Belediyesi ile Van Fotoğrafçılar Derneği ‘Kardeşlik’ temalı fotoğraf yarışması düzenliyor.

 

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Van Fotoğrafçılar Derneği ‘Kardeşlik’ temalı 1. Ulusal Fotoğraf yarışması düzenliyor. Yarışmaya dair Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe basın toplantısı düzenleyerek, yarışmanın içeriğine dair açıklamalarda bulundu. 2 Mayıs’ta başlatılan fotoğraf yarışması daha profesyonel ve daha kapsamlı olması için Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) onaylı yaptıklarını ifade eden Özgökçe, “Tuşba Belediyemizin Sosyal Sorumluluk ve Kültürel Belediyecilik örneklerinden bir yenisine daha imzasını atıyor. Eğitim ve Kültür Kenti Tuşba, yetenekleri toplumla buluşturmak için bir köprü kuruyor.  Herkese açık ve farklı gruplar arasında düzenlenecek yarışmayla, kültür festivaline dönüşecek bu organizasyonla duyguların, fikirlerin ve eserlerin sadece yarışması değil; kardeşlik, sevgi, paylaşım, muhabbet, anlayış ve birlikteliğin hayatımıza katma değer sunduğu birlik ruhunun manasına yaraşır kolektif duygulara ulaşmasını hedefliyoruz.” Diye belirtti. Yeşil alanlara önem verdiklerini söyleyen Özgökçe, bugün saat 17.00'da Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin de katılımıyla gerçekleşecek olan Selahaddin Eyyubi Parkı'nın açılış programına tüm halkını da davet etti.

 

KARDEŞLİK TEMALI YARIŞMA

Yarışmanın ana temasının "Kardeşlik" olduğuna dikkat çeken Özgökçe, “Yarışmada kardeşlik olgusunun unutulduğu ve bir o kadar ihtiyaç duyulan bu günlerde, bu olguya tekrar vurgu yapabilmek adına kardeşliğin karındaşlıktan da öte hatta insana bile has olmanın da ötesinde farklı anlamlara geldiğini görebilmek için düzenleniyoruz. Yarışmaya daha önce katılan yarışmacılarımız bize gönderdikleri fotoğrafları TFSF’nin web sayfasına yüklemeleri gerekiyor.” Dedi.                                                        

 

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışmanın Başlama Tarihi: 16 Ağustos 2016

Son Başvuru tarihi: 16 Aralık 2016 saat 23.00 (TSI)

Seçici Kurul Değerlendirmesi: 18 Aralık 2016

Sonuçların Açıklanması: 19 Aralık 2016

 

YARIŞMA KATEGORİ

Yarışma, Sayısal (Dijital) kategoride Renkli veya Siyah-Beyaz olmak üzere tek bölümlü olacak.

 

KATILIM ŞARTLARI

Seçici Kurul üyeleri ve TFSF temsilcisi ile birinci dereceden yakınları dışında ülkemizde yerleşik 18 yaş ve üzeri tüm fotoğrafçıların katılımına açıktır. Yarışmaya katılım ücretsizdir.

Fotoğraf Sayısı: Her fotoğrafçı en fazla 4 (dört) adet Sayısal (Dijital) Renkli veya Siyah-Beyaz eser ile yarışmaya katılabilecektir. Yarışma “Belgesel Fotoğraf” konseptinde düzenlenmektedir. Yarışmaya katılan fotoğrafların belgesel yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Keskinlik, kontrast, toz alma gibi basit müdahaleler kabul edilebilir. Bu konuda jürinin kanaati esastır. Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin tamamen ya da kısmen kullanılması kural ihlali sayılır.

Katılımcı yarışma için yüklediği fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Aksine davranış kural ihlali sayılır. Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikler kural ihlali sayılır. Kural ihlali yapan kişilere TFSF U/UA Yarışma Düzenleme Standartları Yönergesi’nin 13. Maddesi’ndeki yaptırımlar uygulanır. Katılımcının ödülü iptal edilir; ödül, unvan ve kazanımları geri alınır. Bu iptal durumu diğer yarışmacıların sıralamasında değişiklik yapılacağı anlamı taşımaz; diğer ödül almış ve/veya alamamış yarışmacılara talep hakkı doğurmaz. Ödül verilmişse katılımcının ödülü iade etmesi gerekir.

Haklarında TFSF tarafından verilmiş kısıtlılık kararı devam eden katılımcılar bu yarışmaya katılamazlar.

 

TELİF HAKLARI

Yarışmada ödül (derece, mansiyon ve özel ödül) ve sergileme alan fotoğrafların yayın, telif, kullanım ve sergileme hakkı eser sahipleriyle birlikte Tuşba Belediyesi ve Van Fotoğrafçılar Derneği (VANFOD)’ne ait olacaktır. Bu eserler bu kurumların arşivinde saklanacaktır. Ödül (derece ve mansiyon) ve sergileme alan eserler Tuşba Belediyesi ve Van Fotoğrafçılar Derneği tarafından kitap, reklam, broşür, web sayfası ve benzeri basılı yayınlarda sanatçının ismi belirtilerek kullanılabilir. Katılımcılar bu şekilde kullanılan fotoğrafları için verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı ya da maddi manevi talep ileri sürmeyeceklerini gayrikabili rücu kabul, beyan ve taahhüt ederler. Planlanan sergi için ödül ve sergileme alan fotoğraflar Tuşba Belediyesi tarafından bastırılacak olup katılımcılardan herhangi bir bedel tahsil edilmeyecektir.

 

ÖDÜLLER TÖREN VE SERGİDE TAKDİM EDİLECEK

Fotoğraflar bastırıldıktan sonra Tuşba Belediyesi ve VANFOD arşivine kaldırılacak ve serginin dolaşımı söz konusu olduğunda bu dolaşımda yer alabilecektir. Tuşba Belediyesi ve Van Fotoğrafçılar Derneği; ödül veya sergileme kazanan fotoğrafların asıl dosyalarını katılımcıdan isteyebilir. Şartnamede belirtilen ödüller, katılımcılara düzenlenecek tören ve sergide takdim edilecektir. Ödül Törenine katılamayan ödül ve sergileme kazanmış hak sahiplerinin yazılı olarak bildirecekleri kişisel banka hesap/IBAN numaralarına Düzenleme Kurulu tarafından gönderilecektir. Hak sahibinin kişisel banka hesap/IBAN numarasını ve Düzenleme Kurulu’nun istediği belge ve bilgileri göndermemesi durumunda ödül bedeli, Sonuç Bildirim Tarihi’nden itibaren 1 (bir) yılın sonunda zaman aşımına uğrar. Zaman aşımı durumunda hak sahibinin ödül, telif vb herhangi bir talebi olamaz.

 

ANLAŞMAZLIKLARIN TÜM SORUMLULUĞU YARIŞMACIYA AİTTİR

Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin olduğu gibi veya kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinin tüm hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir. Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görünebilecek insanların, fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın yukarıda bahsi geçen mecralarda yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir. Yarışma sonuçları Tuşba Belediyesi’nin www.tusba.bel.tr ile TFSF’nin http://www.tfsf.org.tr ve http://tfsfonayliyarismalar.org web sayfalarında duyurulacak ve tüm katılımcılara VANFOD tarafından e-posta ile bildirilecektir. Ödül alan fotoğraflar Türkiye Fotoğraf  Sanatı Federasyonu - TFSF’nin http://www.tfsf.org.tr ve http://tfsfonayliyarismalar.org web sayfasında ve sosyal medya (Facebook, instagram, twitter) hesaplarında yayınlanacak, ayrıca TFSF yayını Almanak 2016’da yer alacaktır.

Şartnamede belirtilmeyen konularda ya da olası uyuşmazlıklarda “TFSF U/UA Yarışma Düzenleme Standartları Yönergesi ile Düzenleme Kurulu ve TFSF YK’nin kararları geçerlidir. TFSF online yarışmalar web sayfasına üye olarak yarışmaya katılanlar tüm katılım koşullarını aynen kabul etmiş sayılacaktır.

 

ÖDÜLLER

Birincilik: 2 500,00 TL

İkincilik 2.000,00 TL

Üçüncülük 1.500,00 TL

Mansiyon 500,00 TL

Tuşba Belediyesi Özel Ödülü 500,00 TL

 

YARIŞMA TARİHİ

Yarışmanın Başlama Tarihi: 16 Ağustos 2016

Son Başvuru tarihi: 16 Aralık 2016 saat 23.00 (TSI)

Seçici Kurul Değerlendirmesi: 18 Aralık 2016

Sonuçların Açıklanması: 19 Aralık 2016

 

YARIŞMA SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Yarışma sonuçları; basın yoluyla Tuşba Belediyesi’nin resmi adreslerinden ve TFSF web sitelerinden duyurulacaktır. Katılımcıların sunduğu eserlere layık görülen sıra Seçici Kurulun takdiri ile belirlenecektir. Seçici kurul tarafından dereceye layık bir eser bulunmadığı takdirde bu sıra boş bırakılacaktır. Ödül ve sergileme alamayan eserler Sonuç Bildirim Tarihi itibariyle 90 (doksan) gün sonra sistemden silinecektir. Yarışmamız, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından TFSF 2016-090 numara ile onaylanmıştır. Yarışma sürecinde ve salonda TFSF Temsilcisi bulunacaktır.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim