ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ - Van’da 2017’nin en çok konuşulan konusu olan Van İl Başkanlığı konusundaki belirsizlik geçtiğimiz hafta itibariyle sona erdi. 40’a yakın ismin görev beklediği başkanlık koltuğuna Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Kahyan Türkmenoğlu atandı.

 

Büyük ses getiren o atama sonrası günlerce konuşulan isim o kararın açıklanmasının ardından ilk kez Van’a geldi. Son dönemlerde alışılagelmişin dışında büyük bir konvoy ile havalimanında karşılanan yeni il başkanı Türkmenoğlu, il başkanlığı önünden Van’a ilk mesajını da verdi. Göreve başlar başlamaz 2019 için hedef koyan Türkmenoğlu, “Seçimlere sıkı hazırlanacağız” diyerek koltuğa oturmuş oldu.

 

Ak Partideki görevine başlamak üzere Van’a gelen yeni başkan Kayhan Türkmenoğlu, Ferit Melen Havalimanında parti teşkilatı tarafından karşılandıktan sonra Ak Parti il binası önüne kadar konvoy ile geldi. Ak Parti il binası önünde büyük bir coşku ile karşılanan Türkmenoğludı. Burada vatandaşlara hitaben konuşan yeni başkan Türkmenoğlu, “Benim dava arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz. Van’ın her ilçesinden buraya gelen dava arkadaşlarım hepinizi saygı ve sevgi ile kucaklıyorum. Benim davama hizmet edenlere selam olsun. Bu davada 2001’den bu güne kadar karda, çamurda, yağmurda ve fırtınada her zaman çalışma yapan gençliği selam olsun. Hanım kardeşlerime ve kadın kollarımıza selam olsun. Ana kademedeki tüm çalışanlarımıza selam olsun. Bu davanın her alanında hizmet eden tüm gönül dostlarımıza selam olsun. Bizim en büyük selamımız davamızın liderine ve başbakanımıza selam olsun. Tüm ilçelerimize selam olsun. Sizlerin huzurunda 2001’den bu yana bizim liderimiz olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a selam olsun.” Şeklinde konuştu.

 

 

"2002-2007 YILLARI ARASINDA ÇOK BÜYÜK HİZMETLER YAPILDI"

Türkmenoğlu, Ak Parti’nin 2002 yılında seçimi kazandığına vurgu yaparak, “Türkiye malumunuz 2001 yılında bir uçurumun kenarındaydı. Büyüklerimiz bilir. O gün bu ülkenin güzel insanları hep dua ederdi. Yarabbi birisi gelsin de bu insanların dualarını kabul etsin ve bu ülkenin geleceğine mührünü vursun diye dua ederdi insanlar. İşte 2001 yılında kurulan bu kutlu hareket 2002 yılında girdiği ilk seçimde büyük bir başarı ile bu ülkeye hizmet adına adım attı. Bildiğiniz gibi 2002-2007 yılları arasında çok büyük hizmetler yapıldı. Türkiye’de bir devrim yaşandı. Ekonomik dar boğazdan bizi zirveye taşıdılar. O dönemin vekillerini hatırlarsınız.” Dedi.

 

 

TÜRKMENOĞLU: PARA YERALTINA GİTTİ

Türkmenoğlu, konuşmasının devamında Ak Parti’nin 2002 yılında girdiği ilk seçimde vekilliğe ve belediye başkanlığa seçilen isimleri sayarak, hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti. Özellikle 2004-2009 yılları arasında Van’da belediye başkanlığı yapan Burhan Yenigün ile birlikte Van’a büyük hizmetlerin yapıldığını ifade eden Türkmenoğlu, “Büyük hizmetler yaptık. Bunu baltalamaya çalıştılar. Aslında 2004-2009 yıllarında bu şehirde seyyar satıcıdan geçilmiyordu. Her taraf tabela karmaşasıyla doluydu. Yüzde 65 yeraltı sisteminin 2004-2009 yılları arasında yapıldı. Para yeraltına gitti ama biz maalesef bunu anlatamadık. Sayın Yenigün’e hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.” Diye belirtti.

 

 

"MAALESEF 1 VEKİL İLE YETİNDİK"

Türkmenoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “2011 yılında yapılan genel seçimlerde Van’da büyük bir rekora imza atarak 4 vekil çıkardık burada. O dönemde vekilliğe seçilen arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. 2015 seçimlerinde maalesef 1 vekil ile yetindik. O da Burhan Beydi. 7 Haziran’ın ardından 1 Kasım’da tekrarlanan seçimlerde 2 vekil çıkarmayı başardık. Vekilliği kazanan her iki vekilim Burhan Bey ve Eski Bakanımız Sayın Beşir Atalay hocamıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”

 

"2019’UN SEÇİMLERİNE HEP BİRLİKTE HAZIRLANACAĞIZ"

2023 yılı hedeflerini olduğunu ifade eden Türkmenoğlu, “Bundan sonra yolumuza bakıyoruz. 2023 hedeflerimiz için 2019 yılı seçimlerimize az bir zaman kaldı. Allah nasip ederse, kısa zaman içinde hızlı bir şekilde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini gerek adapte etme adına Türkiye Büyük Millet Meclisimizde reformlar yapılırken, yasalar çıkarılırken, bizde teşkilatımızla 2019’un seçimlerine hep birlikte hazırlanacağız. Allah bizi utandırmasın.” Dedi.  

 

 

TÜRKMENOĞLU: İNSANLARIMIZ YÜZÜNE CAN GELDİ

Van Büyükşehir ve ilçe belediyelerine yapılan görevlendirme sonrası Van’a güzel hizmetlerin yapıldığını söyleyen Türkmenoğlu, “Bildiğiniz gibi daha önce insanlarımız derdini kimseye anlatamıyordu ama belediyelerimize atanan kayyumlarla insanlarımız yüzüne can geldi. Herkes görüş ve sorunlarını demokratik çerçeve içinde dile getirebiliyor. Onun için Van ilimizin 11 ilçesinde kayyumlarımız hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Partimizin Van’da iki tane belediyesi var. Tuşba ve Gevaş’tır. Bu iki belediyemizde bizim yüz akımızdır. Çalışmalarından dolayı ben değerli belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Gelmiş geçmiş il başkanlarımız var. Rahmetli Ebubekir Gülaçar’a Allah rahmet eylesin. Hizmetleri daim oldu. Nur içinde yatsın. Akabinde Vesim Yaviç, Mustafa Bilici, Abdullah Aras ve Zahir Soğanda il başkanlığı görevlerini yürüttüler. Ben hepsine yaptıkları çalışmalar için şükranlarımı sunuyorum. Biz biriz, beraberiz. Ayrı gayrımız yok.” Şeklinde konuştu.

 

 

"CUMHURBAŞKANIMIZIN HUZURUNA ÇIKTIK"

Türkmenoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kutlu yürüyüşümüz devam edecek. Bu yürüyüşü hep birlikte sürdüreceğiz. İl Başkanlığı sürecinde arkadaşlarımız demokratik hakları çerçevesinde aday oldular. Nitekim sonuçta 7 arkadaşımızla birlikte Cumhurbaşkanımızın huzuruna çıktık ama birlik, beraberlik ruhuyla çıktık. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için çıktık. Bu görev bize tevdi edildiği andan itibaren benim şahsıma gerek telefon, gerek mektup, gerek sosyal medya aracılığıyla tebriklerini ileten herkese çok teşekkür ederim.”

 

TÜRKMENOĞLU: VAN’IMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

2019 yılına birlikte hazırlanacaklarını ifade eden Türkmenoğlu, “Bakın bu davanın süresi yoktur. 2023 ardından 2071 hedefi olan bir davadır. Bu hedefe bütün teşkilatlarımızın kollarıyla beraber çalışacağız. Van varsa biz varız, Van yoksa biz bir hiçiz. Bakın Van ili bizim için çok önemlidir. Onun için Van’ımıza sahip çıkacağız. Siyasetten Van’ın şuanda en güçlü olduğu dönemi yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımıza ulaşabilmek bir telefon kadar yakın. Eski milletvekilimiz Gülşen Orhan Cumhurbaşkanımızın başdanışmanıdır. Bugüne kadar Van vilayeti Van olalı hiçbir zaman Cumhurbaşkanı başdanışmanlığını yapmamıştır. Bunun için biz Cumhurbaşkanlığına yakınız. Yine bir hemşerimiz Sayın Adnan İnanç, Başbakanımızın başdanışmanıdır. Hemen ulaşabileceğimiz, işleri çözebileceğimiz bir yerde oturuyor.” Diye konuştu.

 

 

"ARAMIZA ASLA FİTNE GİREMEYECEK"

Van’ın ve özellikle bölgenin ticareti, gümrüğü ve bürokrasideki en büyük güçlerinin Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci olduğunu dile getiren Türkmenoğlu, “Bu da bizim için çok önemlidir. 14 yıl bu partiye bakanlık yapmış değerli bir hocamız Prof. Dr. Beşir Atalay var. Sayın hocamızda bize manevi olarak çok büyük güç veriyor. İnşallah her zaman yanımızda olacak. Kendisi rahatsızlığından dolayı gelemedi. Vanlı hemşerilerimize selam gönderdi. 4 dönemdir meclisimizde hizmet eden Burhan Kayatürk’le de güçlü olacağımızı düşünüyorum. Demek ki biz hakikaten siyaset ve bürokrasiyle çok güçlüyüz. Ama bu gücümüzü bundan sonra birleştireceğiz. Bütün teşkilatımızla birlikte 2019 seçimlerine sıkı hazırlanacağız. En büyük gücümüz birlik ve beraberliğimizdir. Bu birlik ve beraberliğimizi biz sürdüreceğiz. Aramıza asla fitne giremeyecek. Fitne sokmak isteyenleri elimizin tersiyle iteceğiz. Davamız hizmet davasıdır.” Şeklinde konuştu.

 

 

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Türkmenoğlu, şehitleri de unutmayarak konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Ağrı’da şehit olan Vanlı kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Partimizin davasının içinde olup şehit olan bütün şehitlerimize rabbim rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun. Şehitlerimizin kanlarını devletimiz yerde bırakmıyor. Şehitlerimiz her zaman kalbimizde olacak.”

 

Editör: TE Bilisim