Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Suriye'de bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri, Mumbuc'un kuzeyinden Cerablus'un güneyine doğru gelen YPG'li grubu top atışlarıyla vurdu. YPG'lilerin varlığının istihbarat birimlerince tespiti üzerine TSK, saat 18.00 sularında Fırat nehri kıyısındaki Amarina'da YPG'li gurubu topçu birlikleriyle vurdu.

Türkiye, operasyonun PYD ve YPG Fırat nehrinin doğusuna çekilene dek süreceğini, YPG'nin nehrin batısında vurulacağını ifade etmişti. Türkiye'yi 24 Ağustos'ta ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da 'YPG nehrin doğusuna çekilmezse ABD'nin desteğini kaybedecek' demişti.

Bazı Arap savaşçılarla birlikte ve ABD’nin hava desteği sayesinde Mumbuc ilçesini 12 Ağustos 2016’da DAEŞ'ten alan örgüt, ABD’nin Türkiye’ye verdiği güvencelere rağmen ilçenin kuzey kesimlerine genişlemişti.

YPG, Sacu Nehri’nin kuzeyine tekrar geçerek 24 Ağustos'ta Mumbuc'un kuzeyindeki Amerinah, Mağara ve Balaban köyleri ile Şamaklı ve Çakmaklı tepelerini ele geçirdi.

YPG bugün de aynı yönde Cerablus’un güneyine doğru ilerleyerek Cub el-Kusa, Debisah ve Ayn Beyda köyleri üzerinden Fırat Nehri kıyısındaki Amarina köyüne ulaştı. PYD böylece, dünden bu yana 7 köyü ele geçirmiş oldu.

Kaynak: AA

Editör: TE Bilisim