Van'daki başarılı çalışmalarıyla Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkan Yardımcılığı görevine ve babasının otobüs firmasında genel müdürlüğe yükselen 27 yaşındaki İrem Bayram, hizmet ve ulaşım sektöründe Afrika ülkelerine açılmayı amaçlıyor.

 

Bayram, küçük yaşlarda babasıyla otobüs firmasına gidip gelirken, çevresindekilerden etkilenerek ileride turizmci olmaya karar verdi. Okuldan arta kalan zamanlarını firmada geçiren Bayram, daha sonra burada çeşitli kademelerde görev yaptı. Özel bir üniversitede işletme eğitimi aldıktan sonra babasının otobüs firmasında genel müdürlüğe yükselen Bayram, yaptığı çalışmalarla çevresinin takdirini kazandı. Bu sektörde başarıyla görev yapan Bayram, daha sonra TOFED Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

 

BAYRAM: BİLET SATMAKLA BAŞLADIM

Bayram, yaptığı açıklamada, insanlarla kurduğu iyi iletişim sayesinde başarıyı yakaladığını söyledi. Turizm ve taşımacılık sektörünün insan odaklı olduğunu anlatan Bayram, "Vatandaşların bilet alış sürecinden varmak istediği şehre kadar ulaşımını yönetiyoruz. Aslında bir bilet satmakla başladığım işte, 'Bu süreci nasıl organize ederiz? Yolculuğu nasıl daha keyifli hale getiririz? Nasıl daha güvenli yolculuk yaparız?' sorularına cevap bulmam, genel müdürlüğe gelmemi sağladı." Dedi.

 

Bayram, Türkiye'nin 81 ilinin yanı sıra Irak, İran ve Gürcistan gibi ülkelere 120 araçla hizmet verdiklerini ifade etti. Görev yaptığı firmanın, hizmet sunduğu tüm şehirlerde başarıyı yakaladığını vurgulayan Bayram, "Yolcularımıza sadece 2+1 geniş ve rahat koltuklarla hizmet etmeye başladık. Aynı zamanda araçlarımızda bulunan televizyon, film, oyun, internet erişimi ve güvenlik kameralarının kontrollerini sağladık." diye konuştu.

 

"SEKTÖRÜ AFRİKA ÜLKELERİNE TAŞIYACAĞIZ"

Bayram, Türkiye'de ve özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde kadın girişimcilerin sayısının artması gerektiğini dile getirdi. İşe başladığında "Bu sektörde nasıl kadın olabilir?" sorusuyla karşılaştığını anlatan Bayram, "Girişimci kadınlar bir işe gireceklerse çaba harcamaları gerekiyor. Bunun için de işine odaklanarak durmadan çalışmalı. Bu anlamda firmamızda her zaman kadınlara pozitif ayrımcılık yapmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

 

Sektörde hizmet sunmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Bayram, şunları kaydetti: "Bunda, TOFED Genel Başkan Yardımcılığı görevimin de etkisi büyük. Hizmet ve ulaşım sektörünü Afrika ülkelerine taşıma konusunda projelerimiz var. Özellikle ilgi alanımız Afrika ülkeleri olacak çünkü orada bizim gibi gelişmiş bir ulaşım sistemi yok. Biz orada tecrübe, bilgi, ekipman ve projelerimizi ortaya koyacağız. Şimdi fizibilite çalışmalarını yürütüyoruz." 

Editör: TE Bilisim