Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 48. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri  ve 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi, Selahaddini Eyyubi İMKB Anadolu Lisesinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

 

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, öğrencilerin araştırmacı, keşfedici yönlerini bulmak için seferber olunması gerektiğini söyledi. "Bizimle kitlesel ve niteliksel alanda yarışamayacak düzeyde olan bölge illerimiz, bizden daha fazla proje üretiyor." diyen Kırekin, bunun kabul edebilecek bir durum olmadığını ifade etti.

 

Kırekin, şöyle konuştu: "Özellikle bunu düzeltmek için çalışmalıyız. Bu sene 8 ilin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz toplantıda iki hedef belirledik. Van olarak bu sene 100 TÜBİTAK projesi sunacağız. Sunarken de başarılı, bilimsel önemi olan projeler olmasına dikkat edeceğiz. Çocuklarımız bilimsel bir araştırma, veri toplama, analiz elde edebilme becerisine sahip olması, bu yarışmanın ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Amacımız, bilimsel becerileri, bilimsel bir disiplin anlayışı içerisinde çocuklarımızda bu becerileri geliştirme arzusunu yerleştirmektir."

 

Proje yarışması hakkında genel bilgi verdiklerini söyleyen TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirdikleri toplantıda, sürecin önemli olduğunu, tabana yaymak için çalışılması gerektiğini vurguladıklarını belirtti. Tunç, "Geleceğin potansiyel bilim insanlarını Türkiye'mize kazandırıp, bu sayede de bölgemizi de üst sıralara taşımak amacındayız." dedi. Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. 

Editör: TE Bilisim