Yerleştiği lisesinden memnun olmayan ya da açık liseye yerleştirilen öğrenciler için düzenlenen TEOG yerleştirmelerinde nakil uygulamasının ilkinin sonuçları bugün açıklanıyor. Aynı zamanda nakil uygulamasında ikinci dönem başvuruları da alınmaya başlanacak.

İkinci nakil uygulamasına başvuruda son gün 26 Ağustos. Sonuçlar ise 29 Ağustos'ta açıklanacak. Son nakil uygulaması ise 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında olacak.

 

BOŞ KONTENJAN HANGİ OKULLARDA

Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde kontenjanlarının neredeyse tümü dolu iken en fazla boş kontenjan ise imam hatip ve meslek liselerinde var. Örneğin İstanbul Sultanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 612 kontenjanının 273'ü, Beykoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 578 kontenjanının 211'i boş. Aynı şekilde İstanbul'da Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi'nin 510 kontenjanının sadece 64'ü dolarken, 446'sı boş. Buna karşın Atatürk Fen Lisesi'nde 120 kontenjanda tek boş yer var. Galatasaray, İstanbul (Erkek), Kabataş Erkek, Cağaloğlu Anadolu gibi liselerde ise boş kontenjan yok.

 

BOŞ KONTENJAN ŞARTI YOK

Ancak TEOG nakil tercihlerinizi yaparken seçtiğiniz okullarda boş kontenjan şartı aranmayacak. Okulun boş kontenjanı olmasa da tercih hakkınız olacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel okula gidecek ya da bir üst okula yerleşen öğrenci olacağını varsayarak, boş kontenjan şartı aranmadan tercih yapılmasını sağlıyor. Yerleştirmeler puan üstünlüğüne göre yapılıyor. Bir okula yerleştiğinizde kaydınız otomatik olarak bu okula geçiyor, önceki okuldaki kaydınız siliniyor. Eğer bir okula yerleşemezseniz, kayıtlı olduğunuz okulda kalıyorsunuz. Nakillere başvurduğunuz için kaydınızın silinmesi söz konusu değil.

 

HER DÖNEME 3 OKUL

Her nakil döneminde 3 okul tercih ediliyor. 3 tercihi de doldurmanız şart değil. İsterseniz tek okul da yazabilirsiniz. TEOG nakil başvurularında hazırlanacak tercih listesinin bir ortaokulda onaylatılması gerekiyor. Aksi halde tercih işleminiz geçersiz sayılır.

Editör: TE Bilisim