Tendürek Dağı'nda PKK'lıların saldırısı sonucu şehit olan biri emekli 8 korucunun cenazeleri, Erzurum'dan helikopterlerle Doğubayazıt'a taşındı. Şehit cenazelerinin getirildiği Doğubayazıt 1. Mekanize Tugay Komutanlığı'nda, İçişleri Bakanı Soylu'nun da katılımıyla tören yapıldı.

 

 

Ağrı'da Tendürek Dağı Gökçebulak köyü mevkisinde PKK'lıların saldırısı sonucu şehit olan biri emekli 8 köy korucusunun cenazeleri, Erzurum'daki otopsi işlemlerinin ardından Doğubayazıt ilçesine getirildi. Şehit köy korucularının cenazeleri, Erzurum'da otopsileri yapıldıktan sonra Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımıyla bu kentte gerçekleştirilen tören sonrası helikopterlerle Doğubayazıt'a taşındı.

 

 

Doğubayazıt 1. Mekanize Tugay Komutanlığı'nda, şehit cenazelerinin getirilmesi dolayısıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in de katıldığı tören yapıldı. PKK mensuplarının saldırısında şehit olan 7 geçici köy korucusu ve bir emekli korucunun yakınları, tören alanında hazır bulundu. Şehitlerin öz geçmişleri okunduğu sırada yakınlarından bazıları sinir krizi geçirdi. Bakan Soylu, şehit yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı. Törende, ülkenin ve milletin birlik ve beraberliği ile şehitler için dua edildi.

 

 

Daha sonra ambulanslarla Doğubayazıt Devlet Hastanesi morguna götürülen şehit cenazeleri, bugün bu ilçede toprağa verilecek.

Editör: TE Bilisim