Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi ile Van'ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan Tendürek Geçidi'nin, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanması sonucu çok sayıda araç mahsur kaldı.

 

Bölgede, sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı, Tendürek Geçidi'nin Somkaya ve Gülizar köyleri arasında tipiye dönüştü. Tipiye hazırlıksız yakalanan çok sayıda araç, 2 bin 400 rakımda mahsur kaldı. Bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, bazı sürücüler kendi imkanlarıyla araçlarını kara saplandığı yerden kurtarmaya çalıştı.

 

Sürücülerden Enver İsmailoğulları, yaklaşık 1,5 saattir bölgede arkadaşıyla mahsur kaldığını söyledi. İsmailoğulları, "Gördüğünüz gibi yüzlerce araç kar ve tipi nedeniyle yolda kaldı. Biz de 1,5 saattir buradayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz." diye konuştu.

 

İsmet Karabıyık da yaklaşık bir saattir mahsur durumda olduklarını belirterek, "Geçidin öteki tarafı açık mı kapalı mı herhangi bir bilgimiz yok." dedi. Sürücü Ali Gül de sabah saatlerinden itibaren Tendürek Geçidi'nde çok sayıda aracın mahsur kaldığını söyleyerek, "Gördüğünüz gibi araç kuyruğu uzayıp gidiyor." şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim