VAN – Halkların Demokratik Partisi (HDP) İpekyolu ilçe Örgütü’nün “Örgütlenelim, özgürleşelim” sloganıyla düzenlediği 2’nci Olağanüstü Kongresi Beyaz Saray Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Kongreye Eş Genel Başkan Sezai Temelli, kent Milletvekilleri katıldı.

 

Belediyelere atanan kayyımlarla ilgili konuşan Temelli, OHAL ile beraber ülkenin büyük bir coğrafyasına kayyım atadığını belirtti. Temelli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyelerimizde yaptığımız bütün harcamaların nereye gittiğini herkes biliyordu. Bütçe hakkı, halkın hakkını korumaktır. Bu hakka sahip çıkmak demokrasinin en temel ilkesidir. Biz, radikal demokrasiyi savunan HDP olarak bütçe hakkını en öncelikli haklardan olarak sayıyoruz. Katılımcı, şeffaf bütçe ile belediyelerimizi yönettik, yönetmeye devam edeceğiz.  Bu kayyumcular ne yaptı? Bize diyorlar ki ‘bu belediyeler HDP’ye geçerse çok borç var, HDP ödeyemez’ Aklımızla alay ediyorlar, herkesi kendiler gibi sanıyorlar. Çok net söylüyoruz, evet o borçları ödemeyeceğiz. O borçları kim yaptıysa, kim yaptırdıysa onlar ödeyecek.”

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “yeniden kayyım atarız” sözünü hatırlatan Temelli, şunları söyledi: “Yine kayyum atacağını söyleyerek düştüğü acze bakın. Böyle Cumhurbaşkanı olur mu? Kendi vatandaşının hakkını gasp etmek üzerinden bir gelecek vaat ediyor. Ona diyoruz ki karşında öyle bir irade göreceksin ki sadece Van’da değil Türkiye’nin her yerinde değil kayyum atamak kayyum sözcüğünü ağzına bile alamayacaksın. Güçlü bir kararlılığı yerel seçimlerde sandığa taşımalıyız. ”

 

 HDP’DEN MUHALEFETE ÇAĞRI!

 

Bütün muhalefet partilerine de çağrıda bulunan Temelli, sözlerini şöyle tamamladı: “Şimdi bu felakete son vermek için barış ve demokrasi için ortaklaşma zamanıdır. Siyasetçinin sorumluluğu budur. Siyasetçi bütün bu sorunlara arkasını dönüp, kapalı kapılar ardında pazarlık yapamaz.  Halkın içinde halkla beraber yol alır, bu sorunları çözmek için çalışır. HDP önümüzdeki süreçte bu sorumlulukla davranmaya devam edecek. Kimsenin şüphesi olmasın. Hepimiz tüm farklılıklarımızla yan yanayız. Bize güç katan bu farklılıklarımızla yan yana oluşumuzdur. Dost ve düşman bilsin ki kazanacağız, mutlaka kazanacağız.”

 

 

 

KAYNAK: DUVAR

Editör: TE Bilisim