Korkut ilçesine bağlı Çalaplı Köyü'nde cep telefonu şebekelerinin çekmemesi nedeniyle köylüler, yaklaşık 1,5 kilometre yolu yürüyerek çıktıkları tepede telefon görüşmesi yapmaya çalışıyor

 

Çalaplı Köyü'nde cep telefonu şebekesinin çekmemesi köylüleri adeta çileden çıkardı. Telefonla görüşebilmek için 1,5 kilometre yürümek zorunda kalan köylüler, özellikle yaşlıların bu yolu yürümede zorlandığını belirterek, yetkililerden yardım istedi. Köylerinde verici olmadığı için cep telefonlarının çekmediğini söyleyen Çalaplı Köyü Muhtarı Şükrüllah Karayel, yaptığı açıklamada, yetkililerden duyarlılık beklediklerini söyledi.

 

Muhtar Karayel, şöyle konuştu: "Köyümüzde verici olmadığı için cep telefonları çekmiyor. 1,5 kilometre yürüyerek tepelere çıkıyoruz. Özellikle kadınlar, yaşlılar çıkamıyor. Hastamız olursa köyde normal bir hattımız var. Onu kullanıyoruz. O da bir gün çalışıp on gün çalışmıyor. Kışın elektrik olmadığı günlerde hastamız oldu mu gençleri tepelere yardım istemeleri için gönderiyoruz. O da olmazsa hastamızı ambulansa yetiştiremiyoruz."

 

8 yıl önce bir GSM firmasına sorunu ilettiği ve bu konuda yazdığı dilekçe örneklerinin yanında bulunduğunu belirten Muhtar Karayel, ancak girişimlerinin sonuçsuz kaldığını söyledi. Karayel, "Başvurunun ardından firma yetkilileri, kış ayında ilçeye geldi. Anca,k ulaşım sıkıntısı nedeniyle köyümüze gelemediklerini belirttiler. Havalar düzelince yeniden aradık. Ancak bir daha gelmediler." dedi. Köylülerden Mehdi Karayel ise, 4,5 G'nin ne olduğunu bilmediğini, sadece reklamlarda 4,5 G'yi gördüğünü söyledi. Karayel, "Bizim tek sorunumuz şebeke. Şebekemiz olsun yeter. 4,5 G istemiyoruz. Telefonla konuşmak için tepelere çıkıyoruz. Kışın buraya çıkmak çok zor oluyor. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz." diye konuştu.

 

4 çocuğunun üniversitede, 1 çocuğunun da lisede okuduğunu söyleyen Mahiye Yıldız da, 7 aydır çocuklarıyla konuşmadığını söyledi. Üniversitede abla ve abisinin okuduğunu söyleyen Evin Karayel, annesinin tepeye çıkamadığını, bu nedenle abisi ve ablasıyla telefonla konuşamadığını söyledi.

 

Karayel, "Telefonla konuşmak için tepeye çıkmamız gerekiyor. Kışın bu çok zor oluyor. Kar olduğu için, annem çıkamıyor. Üniversite okuyan abim ve ablam var. Annem onlarla konuşamıyor, hasret gideremiyor, iletişime geçemiyor. Köyümüze telefon şebekesi istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim