İlvanspor Kulüp Başkanı Bilal Yücebaş yeni sezona dair açıklamalarda bulundu. TEİAŞspor gibi köklü bir kulübün kapanmasına izin vermeyerek sahip çıktıklarını belirten Yücebaş, “Çok sayıda lisanlı sporcunun da yer aldığı yüzlerce sporcu, kulübün kapatılmasını istemiyordu. Kulüp yetkilileri köklü kulüpte gençlerin terör ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan kurtarılarak sosyal aktivitelere yönlendirildiğine dikkat çekiyor. Ayrıca spor yapan gençlerin obeziteden uzak tutulduğu ve sağlıklı yaşam koşullarında hareket ettikleri vurgulandı. İşte bu anlayışta olduklarını söyleyen bir grup sporsever bir araya gelerek kulübe sahip çıktık” dedi.  

 

 “TEİAŞspor’un kapanmasına gönlüm razı olmadı”

 

35 yıllık kulüp TEİAŞspor’un kapanmasına gönlünün razı olmadığını söyleyen Yücebaş, “Önce Tekspor, sonra TEDAŞ ardından da TEİAŞ olarak hizmet veren spor kulübü feshedilmek isteniyordu. TEİAŞ Bölge Müdürlüğü kulübü kapatmak istiyordu. TEİAŞspor Van’a sporcu yetiştirme konusunda 1983 yılından bu yana lokomotif konumundadır. Bu kulübe bu güne kadar emek veren, destek veren yönetici ve sporculara teşekkür ediyoruz. Kulübün kapatılmasına gönlümüz razı olmadı. TEİAŞspor’un ismi ve imkanlarından faydalanmamıza de izin verilmedi. Bizde devraldığımız kulübün adını İlvanspor yaptık. Ligde bu isimle mücadele edeceğiz” dedi.

 

 “Vanlı bürokrat, siyaset ve yöneticilerden destek bekliyoruz”

 

Sezona 60 futbolcu ile başladıklarını anlatan Bilal Yücebaş, “Van sporu adına çok kıymetli bir işe imza attık. Bu fedakarlığımıza karşılık, Vanlı bürokrat siyaset ve yöneticilerden destek bekliyoruz, spor kamuoyunun değerli büyüklerinden bize sahip çıkmalarını ve destek vermelerini istiyoruz. İlvanspor olarak 60 futbolcu kardeşimizle ligde centilmence mücadele edeceğiz. Bundan sonra ilimizde ve bölgemizde gençlik ve spor için mücadele veren herkes ile uyum içerisinde çalışmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz” diye konuştu.

KAYNAK: VANSESİ

Editör: TE Bilisim