Emekliler, çocuğu olan memurlar, kamuda görev yapan taşeron işçiler muradına eriyor.

 

Emeklilerin promosyon ödemeleri bu ay tamamlanıyor. Memur annelere yarı zamanlı çalışma hakkı hayata geçiyor. Taşeron işçilere kadroda da geri sayım başladı. 

 

"ÖDEME BU AY TAMAM"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 8 milyon 648 bin emeklinin promosyonu aldığını belirterek, "Yaklaşık 3.5 milyara yakın bir rakam promosyon olarak geldi. Şimdi bu son ayda diğer kalan 3 milyonluk bir kitlemiz bu ayı bekliyor" dedi. Memur annelerin yarı zamanlı çalışma hakkını düzenleyen yönetmeliğin geçen haftaki Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açıldığını ifade eden Müezzinoğlu, "Benim imzamla zaten gitmişti, ama biz de imzaladık. Muhtemelen Başbakanımız imzaladı veya imzalayacaktır, sonra Resmi Gazete'de yayımlanacak. Yani 1 ayın içinde hayata geçmiş olacak" şeklinde konuştu.

 

TAŞERONA KADRO AÇIKLAMASI

Bakan Müezzinoğlu, taşeron işçilerin durumuyla ilgili yol haritasını önümüzdeki günlerde şekillendireceklerini kaydetti. Başbakan Yardımcısı başkanlığında 4-5 bakan tarafından hazırlanan yol haritasını hükümete getireceklerini anlatan Müezzinoğlu, "Önümüzdeki günlerde taşerona kadro çalışmasını şekillendirip yapacağız" dedi. (Kaynak: Takvim)

 

Editör: TE Bilisim