ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ-ÖMER AYTAÇ AYKAÇ - Van Ticaret ve Sanayi Odası Necdet Takva, oda meclis üyelerinin de katıldığı bir sahur programında Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan vekili Murat Zorluoğlu’nu misafir etti. Toplantıda Takva ve bir çok sektörde görev yapan işadamları ve yöneticiler ile bir Zorluoğlu’na sorun ve sıkıntıları anlattı. Takva, açılış konuşmasında Vali Zorluoğlu’nun son 10 ayda yaptığı çalışmaları tek tek sıralarken tüm bunları kısa sürede yapılan büyük işler olarak yorumladı. Söze yapılanları hızlıca anlatarak giren Takva, Zorluoğlu’na yaptıkları için teşekkür ederek başladı.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Necdet Takva, oda meclis üyelerinin de katıldığı bir sahur programında Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan vekili Murat Zorluoğlu’nu misafir etti. Toplantıda Takva ve bir çok sektörde görev yapan işadamları ve yöneticiler ile bir Zorluoğlu’na sorun ve sıkıntıları anlattı. Takva, açılış konuşmasında Vali Zorluoğlu’nun son 10 ayda yaptığı çalışmaları tek tek sıralarken tüm bunları kısa sürede yapılan büyük işler olarak yorumladı. Ardından Van’da yapılan ve yapılması planlanan önemli konulara değinen Zorluoğlu, halkın merakla beklediği bir çok projeye dair mesajlar verdi. Çevre Yolu için ilk kez tarih verilen, stadyumun yerinin açıklandığı, İskele Caddesi’nin yeni projesinin konuşulduğu ve daha bir çok konunun ele alındığı toplantıda iş dünyasından isimler ve temsilciler temsil ettikleri kesimlerin sorunlarını da özelde Zorluoğlu ile paylaşma fırsatı yakaladı. Oldukça verimli geçen toplantıda birbirinden önemi konular konuşulmuş oldu.

 

 

TAKVA: VAN’DA 10 YILDA ÇOK İŞ YAPILDI!

 

Toplantının açılışını Vali Murat Zorluoğlu’nun Van’a geldikten sonra yaptığı işler ile başlayan Necdet Takva, 1 yıldan az bir sürede yapılan önemli işlere değinerek onları şu şekilde sıraladı: “Sayın Valimizin Van’da bulunuşunun 10’uncu ayı. 2017 yılı, Temmuz ayında Van’a gelmişti. Ben de şöyle bir kronolojiye baktım. Bizim de görev süremize denk gelmesi itibariyle hakkını teslim etmek bize farz oldu. Temmuz ayında göreve başlamasına rağmen Sayın Valimiz eliyle büyük işler yapıldı. Örneğin geldiğinde halk plajı olmayan ilimizde ilçe belediyelerine verdiği destekle şu anda iki halk plajı oldu. Parkomat uygulaması hayata geçti.”

 

KENT MEYDANI ÇOK ÖNEMLİYDİ...

 

“Eski belediye binasının yıkım işlemini gerçekleştirdi ki bu önemli bir karardı. İki Nisan caddesinde önemli bir prestij çalışması yapıldı. Yine gezici hastaneler devreye girdi. Hayvan bakım evleri yapıldı, engelli parkları yapıldı. Sürekli eğitim merkezleri açıldı. Özellikle genç, çocuk ve kadınların yararlanabileceği alanlar oldu. Ulaşımda Belvan kart ile elektronik bilet uygulamasına geçildi. Abalı kayak merkezine dokundu. İskele caddesinin çift yönlü trafiği açılması için radikal bir karar aldı. Kent meydanı çalışması başlatıldı. Bu da önemliydi. Çünkü kent bir şehir diyorsanız burada bir meydan olması gerekiyordu. Burada bizim de üyelerimizin hak ve hukuklarının korunması konusunda da önemli çalışma ve görüşmeler yaptı.”

 

 

“BİZE SAHİP ÇIKTI, BABALIK ETTİ!”

 

Takva, Zorluoğlu’nun alışveriş festivalinin sahiplenmesinin kıymetli olduğuna vurgu yaparak, Van Gölü ile ilgili çalışmanın da hayatiliğine değindi. Takva konuşmasını şöyle sürdürdü: “Van Organize Tarım İşletmeleri (VOTAŞ) belediye tarafından alınmıştı. Bunu da radikal bir karar ile halka arz etme kararının zeminini hazırladı. İlçelerimize modern mezbaha yapıldı. Ve en önemlilerden birisi olan Van Gölü arıtma tesisinin ihalesi yapıldı. Van’ın Van Gölü ile mücadelesine Valimiz tarihi bir nokta koydu. Bu hepimizin meselesiydi. Van Denizi artık 1 milyon 100 bin Vanlı tarafından kirletilemeyecek. Kentteki kronik bir sorun olan peynirciler çarşısının yenilenme çalışması başlatıldı. Balık bendinin yenilenme talimatı verildi. Yine Valimiz odamızın 2015’te başlattığı Alışveriş Festivali’ne sahiplik etti, babalık etti, yükümüzü aldı. İlgili bütün kurumları da bir araya getirip sahiplenme yaptı. Yine Kapıköy Gümrük Kapısı’nda geçişlerin kolaylaştırmasında hiç ilgi alakasını eksik etmedi.”

 

5 YILDA 4 VALİ İLE BİTMEYEN YATIRIM NOKTALANDI

 

“Ve yine daha 1 yıl dolmadan Van’a Kent Müzesi kazandırmak için çalışmaları başlattı. Havalimanının yenilenmesi ve apron inşaatı başlatıldı. Akdamar adasına tatlı su projesi ve elektrik sağlanması çalışması yürütülüyor. Organize Sanayi Bölgesi’nin yollarının asfaltlanması konusunda Valimiz bürokrasiye takılmadan bir çalışma sağladı. Yine geçtiğimiz hafta 5 yılda 4 Vali ile tamamlayamadığımız meseleyi hızlıca talimatlandırarak ve Van Tarıma Dayalı İhtisas Organize Hayvancılık Bölgesi’nin çalışmalarını başlattı. Türkiye’ye örnek olacak bir projenin startı verildi. Eğitim önemli... Okullarda önemli çalışmalar başlatıldı. Tam 251 okula dokunuldu. Yine aslfaltta önemli işler yapıldı. Son 10-12 yılda sıcak asfalt ile tanışan kentimize büyük miktarda yol çalışması yapıldı. Yine büyükşehir belediyesi kent mobilyası üretim merkezi kurdu. Yeni parklar yapıldı. Ramazan’da her güne bir etkinlik yapıldı.”

 

 

HAKKINI TESLİM EDELİM: İYİ Kİ GELMİŞ!

 

Zorluoğlu’na tüm bu çalışmalardan dolayı teşekkür ileten Takva, bu Vali’nin Van için şans olduğuna vurgu yaparak: “İlimizdeki tüm fuarlara katılarak aktif destek sağladı. Tekstilkent’in 2. Etap genişleme alanını gerçekleştirdi. Bunun gibi bir çok faaliyeti ama içinde uluslararası düzeyde dokunulmamış bir çok faaliyeti 10 aylık bir zaman dilimine sığdırdı. Biz bunları basından takip ederek çıkardık. Hakkı teslim etmek haktandır. Sayın Valimiz aynı zamanda Büyükşehir Belediye başkanlığı görevini sürdürüyor. yürütüyor. İşi zor bunu ilk görüştüğümüzde de paylaşmıştım. Van gibi devasa sorunları olan bir kentte mülki idare ve büyükşehir belediyesini idare etmek kolay olmasa gerek. Kendisine biz Van TSO olarak çok teşekkür ediyoruz. İyi ki geldi, iyi ki Van’dadır, iyi ki Vanlıdır, iyi ki aramızdadır. Bunu her hangi farklı bir duygu içerisinde olmadan söylüyoruz. Bütün bu yapılanlar, ya da sayamadığımız bir çok faaliyeti de 10 aylık sürede hayata geçirmiş olmasının heyecanını burada paylaşmayı da şahsıma bir görev addediyorum.” Dedi.

 

 

“VALİMİZ’DEN BUNLARI BEKLİYORUZ” DEDİ TALEPLERİ SIRALADI...

 

Takva ayrıca Zorluoğlu’ndan bekledikleri çalışmaları da dile getirirken, Van’ın ve Vanlılar’ın beklentilerini şu şekilde sıraladı: “Beklentilerimiz de var. Allah kendisine uzun ömürler versin. Bizler de “İnşallah Van’dan emekli olur” diyoruz. Biz de bir kere buradan emekli olan bir Vali görmek istiyoruz. Örneğin bir stadyumumuz olsun istiyoruz. Çevre Yolumuz bitsin Valimiz ile orada konvoy olarak gidelim istiyoruz. Toprakkale’de bir seyir terasımız olsun istiyoruz. Kalemiz ışıklandırılsın, sahil yolumuz üniversiteden Edremit’e kesintisiz devam etsin istiyoruz. İnşaat malzemecilerinin modern bir alana geçsin istiyoruz ki bunun müjdesini de kısmen aldık. Türkiye’nin Van’da bir Lojistik merkeze ihtiyacı var. Yine marangozlar kümelensin, mobilyacı olsun istiyoruz. Van’da üretip İran’a ihraç eden üreticilerimiz olsun istiyoruz. Mevcut Valilik binasının yerinde Beşyol’da da alternatif bir meydan olmasını istiyoruz. Halk Bankası Bölge Müdürlüğü’nün Van’da kurulmasını istiyoruz. Kuzey Van Demir Yolu olsun istiyoruz. Ama tüm bunların zamanı ve etkin bir lobiye dayandığını da biliyoruz.”

Editör: TE Bilisim