Erzincan'da kar ve tipi nedeniyle her kış ulaşımda aksamalar yaşandığından sürücülerin adeta korkulu rüyası olan Sakaltutan, Kızıldağ ve Ahmediye geçitlerinde kar siperli önlem alındı.

 

Karayolları Bölge Müdürlüğü Erzincan 164. Şube Şefliği görevlileri, Erzincan-Sivas karayolundaki Sakaltutan ve Kızıldağ ile Erzincan-Gümüşhane karayolundaki Ahmediye geçitlerinde ulaşımın aksamaması için kış mevsimi öncesi çalışma başlattı.

 

Çalışma çerçevesinde görevliler, geçitlerin kar yağışı ile tipi sırasında sık sık kapanması nedeniyle riskli olan ve sürücülere korkulu anlar yaşatan bölümlerini belirledi. Tespitler sonrası Karayolları koordinesinde müteahhit bir firmanın görevlilerince riskli noktalara, kışın ulaşımın aksamadan sürdürülebilmesi amacıyla kar siperleri monte edildi.

 

Yollarda gerekli tedbirleri de alan görevliler, özellikle kar siperleri sayesinde sürücülere rahat nefes aldırmayı amaçlıyor. Kar siperlerini monte eden firmanın yetkilisi Doğan Doğan, Erzincan ve çevresinde kış mevsiminin her sene çetin geçtiğini, yaptıkları kar siperleri sayesinde ulaşımda aksama yaşanmayacağını ifade etti.

 

Erzincan bölgesinde bu yıl planladıkları kar siperi çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını anlatan Doğan, "Kar siperleri yolun kapanmamasına ve ulaşımın aksamamasına önemli katkı sağlamaktadır. Kar siperleri, özellikle yoğun tipi ile kar yağışının etkili olduğu bölgelerde yüzde 80 fayda sağlayarak ulaşımı rahatlatıyor." dedi.

 

"ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR"

Erzincan ve çevresinde son 3 yılda yaklaşık 25 kilometrelik alanda bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirten Doğan, sadece bu yıl ilaveten 10 kilometreye kar siperi monte ettiklerini bildirdi.

 

Çetin geçen kış şartlarında bazı bölgelerde yolların kardan kapanması nedeniyle araçların mahsur kaldığına işaret eden Doğan, kar siperinin ulaşımın devamlılığını sağlayıp ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını vurguladı.

 

ŞOFÖRLER KAR SİPERLERİNDEN MEMNUN

Erzincan-Sivas arasında 25 yıldır tır şoförlüğü yapan Nihat Akalı, kışın özellikle Kızıldağ ve Sakaltutan geçitlerinde kar ile tipi yüzünden 4-5 saat yolda mahsur kalıp sıkıntı çektiklerini anlattı.

 

Kışın yolların kapanmamasını istediklerini ifade eden Akalı, "Karayolu çalışanlarına da bir şey demiyorum çünkü bu yolda fırtına ve tipi göz açtırmıyor. Araçlarımızı kaydırarak yolda kaldığımız çok olmuştur. Yollarımızı açıyorlar ama yine de sıkıntımız çok oluyor. Kar siperleri, yolun buz tutmasını önlüyor. Dolayısıyla ulaşımda yaşanabilecek aksamaları da engellemiş oluyor." diye konuştu.

 

Kamyon şoförü Ayhan Karadeniz ise gıdadan eşyaya kadar birçok ürün taşıdıklarını dile getirerek, "Kışın buralarda çile çekmeyi istemiyoruz artık. Bazı arkadaşlarımız kaza yapıyor, buna üzülüyoruz. Karayolları ekiplerinin kar siperleriyle aldığı önlemleri artırmalarını istiyoruz." dedi. 

Editör: TE Bilisim