Kalıcı yaz saati uygulaması Bakanlar Kurulu kararıyla bir yıldır uygulamadaydı. Ancak, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Bakanlar Kurulu'nun bu kararının yürütmesini durdurdu.

 

TASARRUFA DEVAM

AK Parti hükümeti ise, kalıcı yaz saati uygulaması sayesinde 540 ile 802 milyon lira arasında tasarruf sağladığı gerekçesiyle uygulamanın sürmesi yönünde karar aldı.

 

BAKALAR KURULU YETKİLİ OLACAK

Bunun üzerine, AK Parti milletvekilleri, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda ele alınan 130 maddelik torba yasa tasarısının görüşmeleri sırasında önerge verdi. Önergede, "Bakanlar kurulu bir saati aşmamak kaydıyla ileri saat uygulaması yapmaya yetkilidir" denildi.

 

"DAHA FAZLA TASARRUF"

Önergeye ilişkin bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Oğuz Can, yıl boyunca yaz saati uygulamasıyla 08.30-17.30 mesai saatleri içerisinde 81 ilde nüfus yoğunluğu da dikkate alındığında kişi başı 64 saat, toplamda 6 bin 161 saat daha fazla aydınlıktan yararlanıldığı, saat 16.00-18.00'de elektrik tüketiminin azaldığı, sabah 08.00 saatlerinde ise bir miktar arttığı fakat artışın, azalıştan daha az olduğu ve net bir tasarruf sağladığı tespit edilmiştir." dedi.


KAYNAK - SABAH

Editör: TE Bilisim