ŞEHRİVAN ÖZEL-ERDAL ERBAŞ - Süphan Mahallesi’nin Telbaşı civarında yaşayan vatandaşlar mahalle içerisinden geçen kanalın bakımın yapılmaması ve yolların bozuk olmasından kaynaklanan bataklık kokuları ile toz bulutu yüzünden rahat bir nefes alamıyor. Vatandaş Edremit’te başlayan hizmet atağından faydalanmak isterken mahallede de bir an önce çalışmanın başlamasını istiyor.

 

Yaz mevsiminin de beraberinde getirdiği sıcak havalar vatandaşları açık havalara yönlendirirken mahallede bulunan kanaldan yayılan bataklık kokuları Süphan Mahallesi sakinlerini bundan mahrum bırakıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan mahalle sakinlerinden Muhammed Hatipoğlu daha önceden bu kanalın bakımının yapıldığını fakat bu sene gereken özenin gösterilmediğine dikkat çekti. Mahalle içerisinde ki yolların bozuk olması yüzünden oluşan toz bulutunun da ayrı bir sıkıntı oluşturduğu belirten Hatipoğlu “Yaşanan bu sorun bu kanallar ile ilgili herhangi bir ilaçlama ve temizlik çalışmasının bu sene yapılmamasından kaynaklanıyor olabilir. Mahalle içindeki yolların bozuk olması da bataklığın yarattığı etkiyi adeta ikiye katlıyor.” Şeklinde konuştu.

 

“İNSANLAR EVİNDE OTURAMIYOR”

İnsanların bataklığa dönmüş kanal çevresinde toplanan sinekler yüzünden evlerinde dahi rahat oturamadıklarını ifade eden Hatipoğlu şu şekilde konuştu: “Edremit Belediyesi’ne bağlı olan mahallemizin bağlantı yolları ve mahalle içerisindeki ana yollar da bulunan kanalların temizliği ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bu kanallar şu an bataklığa dönmüş vaziyette. Kanalın içerisinden geçen su olsun, yolun alt yapısı olsun burada bir bataklık oluşumuna neden oluyor. Bataklıktan hem çevreye büyük bir koku yayılıyor, hem de sağlığa ciddi anlamda zarar verecek mikroplar oluşuyor. Malumunuz Yaz mevsimindeyiz. İnsanlar bataklığa dönmüş bu kanallar üzerinde ve çevresinde toplanan sinekler yüzünden evinde dahi rahat oturamıyor.”

 

“BİRDE SALIPAZARI KALINTILARI VAR”

Mahallede Salı günleri kurulan pazardan da birçok kalıntının kaldığını belirten Hatipoğlu “Yaşanan bu sorun bu kanallar ile ilgili herhangi bir ilaçlama ve temizlik çalışmasının bu sene yapılmamasından kaynaklanıyor olabilir. Mahalle içindeki yolların bozuk olması da bataklığın yarattığı etkiyi adeta ikiye katlıyor. Bir araç geçtiği zaman oluşan ve yolun bozukluğundan kaynaklanan toz bulutu mahalle sakinlerini büyük ölçüde rahatsız ediyor. Şu an mahallenin yollarının ve dışarıdan bakıldığı zaman verdiği izlenimin bir köy yolundan farkı yok gibi. Özellikle akşam saatlerinde yayılan koku mahalle sakinlerinin evlerinde bile oturmasına imkân vermiyor. Mahalleler bir yerde de çocukların oyun alanlarıdır. Şu an burada çocukların bile faydalanabileceği bir imkân yok. Salı günleri kurulan mahalle pazarı sona erdiğinde de bu pazarın kalıntıları iyi bir şekilde temizlenmeyince buda koku yayan bataklığı besleyen bir diğer unsur haline geliyor. Üstelik Edremit Kaymakamlığı’nın da hemen yakınında olan bir mahalle burası. Bu konuda gerekli çalışmaların ve alınması gereken önlemlerin bir an önce alınmasını istiyoruz.” Şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.

 

 

Editör: TE Bilisim