ŞEHRİVAN HABER - Geçtiğimiz haftalarda açılışı yapılan ve Van'ın ilk plajı olma özelliği taşıyan Edremit Belediyesi Dilkaya Plajı konuşulmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Atıf Çiçekli'nin girişimiyle yapılan plaj açıldıktan sonra algı operasyonları ile hedefe alınmaya devam ederken, plaj ile ilgili mezarlık üzerine yapıldığı ve benzeri iddialara bir tepki de Saadet Partisi Van İl Başkanlığı'ndan geldi.

SP il başkanı Özay İlhan tarafından yapılan açıklamada o plaj ile ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı:

 

"AKIL VE VİCDAN KABUL ETMEZ"

22 Temmuz günü Edremit Belediyesince Dilkaya köyü sahilinde Halk plajı vatandaşlarımızın hizmetine açıldı. Plajın açılmasının üzerinden 10 gün bile geçmeden sırf yapılan hizmeti karalamak asılsız haberlerle toplumun farklı kesimlerini kışkırtmak akıl ve vicdan sahiplerince kabul edilebilir değildir. Asılsız haberin basında yer almasının ardından yönetim kurulu üyelerimizce halk plajında inceleme de bulunulmuş ve söz konusu plajda herhangi bir inşaat yapılmadığı, Urartulardan kalma Höyükte etrafı tel örgülerle çevrili bir şeklide koruma altına alındığı tespit edilmiştir.

Türkiye'nin eşsiz tatil beldelerinden biri olmaya aday olan Edremit ilçemizin adının asılsız haberlerle kötülenmesi kabul edilebilir değildir.

Editör: TE Bilisim