Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkının spor alanında çocuklarla çalışmalara devam ediyor. Yaklaşık olarak bir yıldır gönüllü eğitmenler Ses Sanatçısı Ali Gündüz ve Gazeteci yazar Erhan Uğurlu’nun çocukların enerjilerini olumlu yönde kullanmalarında ciddi emek vererek, büyük bir özveri ile çocukları kış şartlarında dahi karları ezerek çalışmalarına devam etti.

 

Van Eğitim gönülleri Vakfı kısık imkânlarla çocukların topluma kazandırmaları yönünde büyük uğraşlar vererek faaliyetlerine büyük hızla devam ediyor. Van Eğitim gönüllüleri Vakfı Müdiresi Rezzan Bayram, “Bir çocuk değişir Türkiye gelişir, sloganından yola çıkarak nitelikli toplumların oluşabilmesi için bugünden çocuk eğitimlerine ciddi bir şekilde eğilmek gerekir. Toplumların nitelikli olmasından sanat spor ve bilimin esas ayağıdır.” Dedi. Bayram, bu çalışmaları destekleyen gönüllülere ve Van TSO başkanı Necdet Takva’ya teşekkür etti.

 

Bayram, “Van Ticaret Sanayi Odası Başkanlığımız, çocuklarımıza spor malzemeleri hediye ederek, çocukların daha hevesli ve takım olma duygusuna katkıda bulundu.” Diye belirtti.

 

Van TSO Başkanı Necdet Takva, ise “Öncelikle çocuklarımızın geleceği noktasında adeta seferber olan eğitim gönüllüleri Vakfını kutluyorum. Günümüz Türkiye’sinde eğitimin çok önemli olduğuna dikkat çekerek bizler sivil toplum kuruluşu olarak her zaman emek verenin yanındayız. Çok zor imkânlarla birçok öğrencimiz spor faaliyetlerini yürütüyorlardı. Yarım elma gönül alma misali küçükte olsa çocuklarımıza katkıda bulunduk. Futbol takımı hocalarımızdan bu katkıların karşılığını başarı olarak geri istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 

Turnuvalar öncesi Van TSO Başkanı Necdet Takva ve Bak Hele Bak Yusuf Konak çocuklara malzemelerini dağıtarak, çocuklarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Yusuf Konak’ın çocuklara sorduğu esprili bilmeceler ile oldukça keyifli bir zaman geçirildi. 

Editör: TE Bilisim