AK Parti Van il Başkanı Av. Zahir Soğanda, Van Büyükşehir Belediyesi Genel sekreterliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Günlerdir gündemden düşmeyen ve Ak Parti il başkanlığı ve milletvekillerinin de sorumlu tutulduğu değişiklik ile ilgili tartışmalar sürerken açıklama yapan Soğanda, "Önemli olan Van'a hizmettir." yorumunda bulundu. 

Soğanda açıklamalarıda konu ile ilgili olarak; "Münhal bulunan Van Büyükşehir Belediyesi genel sekreterliğine Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri kamu görevlisi Sayın Mustafa Yalçın'ın İçişleri Bakanlığı tarafından atanması üzerine sosyal medyada ve basında AK Parti İl yönetimimiz ve milletvekillerimiz aleyhine bazı yazıların çıktığını üzüntü ile müşahede ediyorum. Münhal bulunan Genel sekreterlik kadrosuna iki ayı aşkın bir süre vekalet eden Sayın Mehmet Yaşar'ın kadrosu Genel Sekreter yardımcılığı kadrosu olup bu görevine halen  devam etmektedir. Mehmet Yaşar,  bu zorlu süreçte önemli görev yapmıştır."

 

SORUMLULUK BİZDE DEĞİL MESAJI

"Van Büyükşehir Belediyesi genel sekreterliği ile birlikte Diyarbakır ve Mardin Belediye genel sekreterliklerine bir hafta içinde yapılan atamaların tümü benzer mahiyette olup, Yapılan asaleten atama bir hükümet tasarrufudur; bu atamada teşkilatımızın ve milletvekillerimizin bir dahli yoktur. Kaldı ki Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını yönetimi de AK Partili bir yönetim olmayıp; Devletin Kayyım ataması ile yönetilmektedir. Belediye atamalarına dahilimiz mümkün değildir."

 

BİZE DÜŞEN DESTEK OLMAKTIR

"Baştan itibaren Sayın Başbakanımızın da Kayyım atanan belediyelerin  bütün İl teşkilatlarına  ve milletvekillerine telkin ve talimatları da bu yönde olmuştur. Bize düşen asaleten ataması yapılan genel sekretere, Vanın geleceği için destek vermektir. Önemli olan Vana ve Vanlıya hizmet etmektir. Asaleten ataması yapılan Sayın Mustafa Yalçın'a ve genel sekreter yardımcılığı görevini sürdüren Sayın Mehmet Yaşar'a başarılar diliyorum." dedi

Editör: TE Bilisim