Yılın ilk 6 ayında en çok izlenen 10 filmden 7'sini yerli yapım filmler alırken, en çok izlenen yapımlar komedi filmleri oldu.

Box Office Türkiye'den derlenen bilgilere göre sinemaseverler, yılın ilk yarısında Burak Özçivit, Murat Boz ve Aslı Enver'in başrollerini paylaştığı "Kardeşim Benim"i listenin en başına taşıdı.

İki erkek kardeşin, babalarının vasiyetini yerine getirmek için yıllar sonra bir araya gelerek yaptıkları duygusal ve komik yolculuğu anlatan film, vizyonda kaldığı 15 hafta boyunca 2 milyon 63 bin 133 kişi tarafından izlenerek, 23 milyon 79 bin 430 lira hasılat elde etti.

Ocak ayı sonunda beyazperdede izleyiciyle buluşan Meltem Bozoflu'nun yönettiği "Dedemin Fişi"ni, 2 milyon 15 bin 665 kişi izledi. Dokuz hafta vizyonda kalan film, 22 milyon 912 bin 770 lira hasılata ulaştı. 

 

 

Şahan Gökbakar'ın filmi üçüncü sırada

Şahan Gökbakar, Mehmet Selim Akgül, Liberat Niyoyandika ve Feriştah Senem Yıldırım'ın oynadığı, "Osman Pazarlama", en çok izlenen filmler arasında üçüncü sıraya yerleşti. Uzakdoğu'dan getirdiği ve kendi ürettiği ürünlerin satışından zengin olup, sevdiği kızla evlenme hayali kuran küçük ölçekli girişimci Osman'ın hikayesini komik bir dille anlatan film, şubat ayında vizyona girdi.

Togan Gökbakar'ın yönettiği, senaryosunu Şahan ve Togan Gökbakar'ın yazdığı film, 1 milyon 983 bin 777 kişi tarafından izlenerek, 22 milyon 736 bin lira hasılat elde etti.

Editör: TE Bilisim