Bir yılı aşkın bir zamandır Van ve bölgede yürütülen sıkı güvenlik önlemleri sürerken güvenlik güçleri bölgedeki olay ve saldırıları neredeyse bitirme noktasına getirdi. Bölge ve ilde huzur ve güvenliği tesis etme anlamında önemli hamleler gerçekleşmeye devam ederken İçişleri Bakanlığı flaş bir hamle daha yaptı.

 

 

Van dahil 32 ile gönderilen genelge ile güvenlik güçleri özellikle kırsalda örgütün bitirilmesi anlamında kararlar açıkladı. 2017 yılında kırsalda yapılan operasyonların bilançosunun da paylaşıldığı genelgede geçtiğimiz yıl 807 sığınakta 166 ton gıda malzemesi ele geçirildiği bilgisinden hareketle bundan sonra artık satılan gıda malzemelerinin satışının takip edileceği belirtildi.

 

 

Yayla mevsiminin de sona ermesiyle birlikte vatandaşlara gıdaları da evlerde bırakmama çağrısı yaparken bir önemli tedbir daha açıklandı. Özellikle kaçakçılığın da yoğun olduğu bölgede kaçakçılık üzerinden gelir elde etme tedbirleri de açıklanırken yol kontrollerinde de denetimin sıklaştırılacağı belirtildi.

 

 

Editör: TE Bilisim