Van Büyükşehir Belediyesi şehir merkezinde yaya ve trafik güvenliği sağlamak için yaptığı çalışmalar kapsamında Sıhke Caddesi’nde sabit duba (delinatör) uygulaması yaptı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde trafiği rahatlatmak için yaptığı çalışmalarını sürdürüyor. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda harekete geçen Ulaşım Dairesi Başkanlığı, İl Eminiyet Müdürlüğü Trafik Şubesine bağlı ekiplerinde katılımıyla şehir trafiğinin en yoğun olduğu güzergahlardan Sıhke Caddesi üzerinde sağlı-sollu parklanmanın önlenmesi için delinatörler yerleştirildi.

Özellikle yaya geçitleri ve kavşak dönüşlerine park eden sürücüler nedeniyle trafik akışının bazen kilitlenme noktasına geldiğine dikkat çeken Belediye yetkilileri, yapılan çalışmalar sayesinde trafik kazalarının ve tıkanmaların önüne geçileceğini söyledi.  

Ayrıca ekipler tarafından Sıhke Caddesi’nde bulunan bordür taşları ve hız kesiciler de sarı renge boyanarak belirgin hale getirildi.

 

Editör: TE Bilisim