ŞEHRİVAN HABER: ERDAL ERBAŞ - Ak Parti Van Milletvekili Aday Adayı Celal Şevgin, Ankara’da yapılan mülakatın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şevgin yaptığı açıklamada, Ankara’dan çok mutlu döndüğünü söyledi.

 

Ak Parti Van Milletvekili Aday Adayı Celal Şevgin, Ankara’da yapılan mülakatın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 26 Nisan tarihinde Van milletvekilliği aday adaylığı müracaatını yaptığını belirten Şevgin, “Temayül yoklamasından sonra 11 Mayıs tarihinde ak parti genel merkezinde mülakata gittim. Sayın komisyon başkanı Çiğdem Karaaslan ve komisyon üyelerine projelerimi anlattım.” Dedi.

 

BİRBİRİNDEN GÜZEL PROJELER

 

Şevgin projelerini şöyle sıraladı: “Van Organize Sanayi bölgesinin 2’inci etabın kurulması ve sektörel bazında antre tesislerin kurulması. Çimento fabrikası, kireç fabrikası, alçı fabrikası, kıl fabrikası gibi fabrikaların kurulması. Bu sektör kurulduğu zaman asgari 500 eleman çalışacak ve bunların bayilerini hesap edersek asgari 1000 kişi çalışır. Makarna fabrikası, un fabrikası, yem fabrikası, mısır kurutma fabrikası, küspe ve irmik fabrikası, bulgur fabrikası gibi fabrikaların kurulması için çaba göstereceğim.” Diye belirtti.  

 

“MEVCUT TEKSTİL DAHA FAZLA GELİŞTİRMELİ”

 

Şevgin konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Bunların bir engtre olup asgari 60 eleman çalışacak ve bayilerle beraber 120 kişi istihdam yaratır. Buna da devlet teşviki olması lazım. Arsa ve makina desteği işçi sigortalarının desteği olması lazım. Sonra Van gölü kirliliği, iskele sahil yolu üniversite bağlantısının tamamlaması gibi projelerimde var. Tarım ve hayvancılığın teşvik ile desteklenmesi buğday ve arpa çiftçi köylüden alabilmek için silo ve depolama sistemi kurulması şart. Mevcut tekstil daha fazla geliştirmeli. Van’da turizmi destekleyeceğiz. Komşu ıran ile ticaret ve turizm geliştirmek için gayret sarf edecek çalışmalarımız olacak. Van'da işsizlik oranını tek haneye indirilmesi için mücadele edeceğiz. Kadın istihdamı için çalışmalar yapacağız. Tekstil ve balıkçılığın geliştirilmesi de çalışmalarımız olacak.”

Editör: TE Bilisim