Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Altunsoy gelecek maç için hedeflerinin galibiyet ve seriyi devam etmek istediklerini söyledi.

 

Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Namık Altunsoy geçtiğimiz hafta sonu kazanan Karacabey maçının değerlendirmesi ve hafta sonu oynanacak Bayburt maçı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Altunsoy yaptığı açıklamada Karacabey maçında taraftarların ve futbolseverlerin futbola doyduğunu kaydetti. Van’da her geçen gün takıma olan sahiplenemem arttığını kaydeden Altunsoy, Bayburt maçına mutlak galibiyetle çıkacaklarını ve 12 maçlık yenilmezlik serilerine devam etmek istediklerini ifade etti.

 

ALTUNSOY: ŞU AN 3’ÜNCÜ SIRADAYIZ

Altunsoy şu ifadelere yer verdi: “Geçen hafta konuştuğumuz şeyler var. Benim hafızamda duruyor. Karacabey maçını kazanırsak iyiden iyiye zirve ortağı oluruz dedik. Ligin şu an 3’üncü sırasındayız. Kocaelispor ikinci sırada biliyorsunuz. Sıralamada ikili averajlar önemli. Su an 2’inci maçı oynamadığımızdan Kocaelispor bizim üstümüzde gibi görünüyor, genel averajda.”

 

“AVERAJIMIZI YÜKSELTECEĞİZ”

Eksi averajdan artı averaja geçtiklerini ifade eden Altunsoy, “Karacabey maçının özelliklerinden bahsettik. Bizim içeride oynayacağımız haftada rakiplerimizin de deplasmanda oynayacağını ve liderin bay geçeceğini söyledik. Puan aldığımız takdirde bunun bize getirilerinin olacağını söylemiştik. Tabi diğer maçların da hesapladığımız gibi bitmesini söylemiştik ve nitekim diğer maçlar istediğimiz gibi bitti. Biz kazandık. Maçın başka anlamı da bir hafta önce aldığımız deplasman galibiyetiyle çıktık. Bu maça sosyal medyada Vanspor oynamadan kazandığı yönünde bir takım yazışmalar, söylemler oldu. Tabi maçı izleyemeyen taraftarlarımız buna inanmış olabilirler. Ancak o galibiyeti anlamlandırmak için bizim Karacabey maçında muhakkak kazanmamız gerekiyordu. Şundan mutluyum. Güzel, coşkulu bir oyun sonunda gelen 2-0 bir galibiyet aldık. Averajımızı da artıya çevirdik. Bundan sonrada üstüne koyarak gitmeye çalışacağız. Artı 1 averajdan artı 3 averaja çıktık inşallah bunu da yukarılara doğru çekeceğiz.” Dedi.

 

“BENİM İÇİN MAÇIN AYRI BİR ÖNEMİ VARDI”

Kişisel olarak maçın kendisi için önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Altunsoy şunları dile getirdi: “Kişisel olarak maçın benim için ayrı bir önemi vardı. Eşim maçı izlemeye geldi. Oyuncularıma da teşekkür ediyorum. Soğuk bir havada zor koşullarda oynayan iki takımın futbolcularını da tebrik etmek gerekiyor. Gerçekten bu sahalarda oynamak çok kolay değil. Biz oyuna 11 haftadır kaybetmemenin verdiği özgüven ile başladık ve çok coşkulu başladık. Buna benzer müsabakayı bir Kartalspor maçında oynadığımızı hatırlıyorum. Taraftarlarımız Karacabey maçında futbol doygunluğunu yaşadı. Galip geldiğimiz haftalarda bile kendi özeleştirimizi yaparak sonuç iyi ama oynanan futbol bizi düşündürüyor diye açıklamalarda yaptık. Fakat Karacabey maçından sonra hem futbolun doyuruculuğu hem de skorun iyi olması bizi son derece mutlu etmiştir.”

 

ALTUNSOY’DAN TARAFTARLARA TEŞEKKÜR

Takımın ve kendilerinin özgüvenin yüksel olduğunu kaydeden Altunsoy, “Bunun altında 11 haftadır kaybetmeyen takımın özgüveni var. Ara transfer dönemdeki transferin isabetli olması var. En önemlisi hem yönetim kurulumuzun hem de il yöneticilerinin bize verdiği destek var. Bunların hepsi birleştiği zaman ortaya güzel bir tablo çıktı. 2-0 öne geçmemize rağmen rakibin bütün riskleri alarak üzerimize geldiği anlarda bile rakibe pozisyon vermememiz bizim için önemlidir. O soğuk havada gelip tribünleri dolduran 90 dakika boyunca gırtlakları patlarcasına takıma destek veren taraftarları tebrik ediyorum. Onlar artık gerçek anlamda bu davaya inanmış bir grup, topluluk bütün hepsini kastederek söylüyorum.” Şeklinde konuştu.

 

“BİR KERE CEZA KURULUNA SEVK EDİLDİK”

Takımın centilmen ve Fair-Play çerçevesinde maçlar çıkardığını kaydeden Altunsoy şunları vurguladı: “Tek bir pozisyondan dolayı Tekirdağ’da Uğur kırmızı kart gördü. Bunun dışında kartımız yok. Tribünde taraftarlarımızın herhangi siyasi, ideolojik bir tezahürattan dolayı bir cezası yok. Kartal takımının kalecisinin takımızı tahrik eden hareketlerin dolayı bir ceza kuruluna sevk edildik. Her şeyi ile temiz her konuda. Hem saha içinde hem saha dışında örnek olmaya aday bir kulüp niteliğindeyiz. Yönetim kurulunun koyduğu kararlar, duruşu ister istemez hem teknik heyete hem de oyuncu grubuna sirayet etmektedir. Yöneticilerimize duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum.”

 

ALTUNSOY: GOLÜMÜZDE OFSAYT YOKTU

Karacabey maçında ofsayttan dolayı verilemeyen 2 golle ilgili de konuşan Altunsoy, “Müsabakada iki tane sayılmayan golümüz var. Bunları önemsiyoruz. Şimdi iki sıfır galipken verilmediği için belki çok üzerinde durulmuyor. Ancak maç berabereyken verilmemiş olsa çok üzerinde durulurdu. Bana göre testi kırılmadan bu gibi şeylerin üzerinde durmamız gerekiyor. Çok net hatırlıyorum kayıtlardan da izliyoruz Emrah Taş’ın attığı gol kesinlikle ofsayt değil ama attığımız 4’üncü golü çok fazla süzemedim. Fakat konuştuğumuz kişiler, daha yakın gören arkadaşlar bize verdiği bilgiye göre o golünde çok temiz bir gol olduğu söyleniyor. Karacabey bizim kulübümüzün dost olduğu, ilişkilerinin en iyi olduğu kulüplerden birisi. Elbette ki hepsi ile iyi ama onlarda daha üst düzeyde bir ilişkimiz var. Kulübümüz misafirperverliğini her şekilde yapmıştır.” İfade etti.

 

“SAHİPLENME HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Aldıkları her galibiyet ve yükseldikleri her sıralamanın omuzlarındaki yükü arttırdığını kaydeden Altunsoy şunları söyledi: “Tabi her şey bitti mi? Hep söylüyorum her başarı omuzumuzdaki yükü biraz daha arttırıyor. Çıtanın yükselmesi, beklentilerin artması ister istemez daha çok takım üzerine gözlerin odaklaşmasını sağlıyor. Biz bunları oyuncularımıza her toplantıda söylüyoruz. Şöyle bir ayrıntıyı da paylaşmak istiyorum. Biz bir şehrin takımıyız. Önünde büyükşehir ibaresi olan bir şehrin takımıyız ve bende burada olmaktan son derece mutluyum. Sahiplenilmek çok güzel bir duygudur. Karacabey maçından önce bize Kahve Diyarı isimli müessese bir kahvaltı verdi. Cumartesi günü oradaki olay bir sahiplenme olayıdır. Takımın sahiplenilmesini görmek bizim futbolcularımız açısından çok önemlidir. Ben sahiplenmenin de git gide artmasını bekliyorum. Bir takım dinamiklerin harekete geçmesi açısından örnektir.”

 

ALTUNSOY: TAKIMIMIZ BEKLENENİN ÜZERİNDEDİR

Futbolcuların üzerlerine düşeni yaptığını kaydeden Altunsoy, “Oyuncu grubu gelinen noktada görevini yapmıştır. Gerçekten sezon başında çok zor şartlarda yapılan olumlu işler birbirleriyle ilişkilerini pozitif manada kuran topluluk ve oluşan aile ortamı içerisindedir. Şu anda takımımız beklenin üzerindedir. Bu fırsatlar her zaman şehirlere kolay kolay gelmez. Buradan çağrım hiçbir şey gözetmeksizin Vanspor etrafında bütün bileşenlerin birleşmesi ve bu kulübü layık olduğu üst sıralara taşımak gerekiyor.” Dedi.

 

“AYNI SAYGIYI KENDİMİZE BEKLİYORUZ”

Altunsoy yaptığı açıklamada son olarak şunları söyledi: “Önümüzde bir Bayburt maçı var. Sıkışık bir fikstüre giriyoruz. Burada taraftarlarımızın biraz daha ön plana çıkmasını istiyoruz. Saha içerisinde belki önümüzü kesmeye yönelik şeyler olacaktır ama o bölümlerde taraftarların son derece serinkanlı olması gerektiğini umuyorum. Bayburt maçı ile hedefimiz, yenilmezlik unvanını devam ettirmek olacaktır. Galibiyet parolası ile gideceğiz ve nasibimizde ne varsa onu alıp geleceğiz. Ancak asıl parolamız 3 puan olacaktır. Bayburt takımını incelediğimiz tamamen yenilenmiş bir takım, kabuk değiştirmiş bir takım. 18 kişilik ilk yarı kadrosundan sadece 3 kişi var, 15 yeni isim takıma katılmış. Bunu avantaj veya dezavantaj olarak da görebiliriz. Umarım hakem hatalarının az olduğu centilmen geçen bir mücadele olur. Çünkü son iç saha maçlarında Cizrespor ile oynadıkları maçta bir takım sıkıntıların yaşandığını okuduk. Biz bu grupta her takıma saygı duyuyoruz. Aynı saygıyı kendi takımımıza da bekliyoruz. İlk yarı da Bayburt takımı en iyi şekilde ağırladık. Bizde orada bunu bekliyoruz.”


ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim