ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ - Ak Parti’nin Van ve Bursa illeri için özel olarak hazırladığı ‘Şehrim 2023’ otobüsleri Ankara’dan yola çıkıp Van’a ulaştı. Tam dört gün boyunca Van’da kalacak olan ve Van’ın kimlikli bir şehir olması için öneriler alıp halkın fikirlerini alacak olan AK Parti bu Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı eliyle bir anlamda 2023’ün Van kenti için veriler toplayacak.

 

Şehrim 2023 otobüsünün bu çalışması devam ederken 8 Nisan 2018 Pazar günü de Van Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayacak. O buluşmanın ardından da çalışmalar 25 Nisan’da birçok dinamiğin katıldığı ve fikirlerin paylaşıldığı platformda tartışılacak. Geleceğin önemli kenti olma yolundaki Van için bir fırsat olan bu süreçle birlikte kimlikli bir kent olma anlamında Van’da bulunmayan isimler dışında internet yoluyla dünyanın dört bir yanındaki Vanlıların da görüşleri alınabilecek. Otobüsün gelmesiyle birlikte süreç başlarken Ak Parti il başkanı Kayhan Türkmenoğlu da o projenin detaylarını paylaştı.

 

 

AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı, Şehrim 2023 projesi ile yaşam ve mekan kalitesi yüksek, kimlikli, sürdürülebilir şehirler kavramlarından yola çıkarak, Türkiye’nin 2023 hedeflerindeki gibi her şehrin kendine özgü 2023 hedeflerini ve vizyon planlarını ortaya koymayı hedefleyen çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında yola çıkan otobüslerden bir tanesi Van’a ulaştı. 4 gün boyunca Van’da kalacak olan otobüs, kentin farklı noktalarında duracak. Bu noktalarda bulunan anketlerle vatandaşlar dilek ve görüşlerini dile getirecek. Van Valiliği’nden başlayıp, Cumhuriyet Caddesi şehir parkı önünde ve üniversitede Vanlılarla buluşacak olan “Şehrim 2023 otobüsü” halka nasıl bir şehir arzuladıklarına dair fikirleri soruyor. Otobüslerin yola çıkmasıyla birlikte, eş zamanlı olarak web tabanı ve mobil uygulama aracılığıyla şehre yönelik görüş ve önerilerin alındığı bir araştırma çalışması da ulusal ve uluslararası erişime açıldı.

 

 

ŞEHRİM 2023 PROJESİ İLE YOLA ÇIKIYORUZ

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van’ı önemsediğini kaydederek, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde partimizi kurduğumuz günden bugüne her alanda ülkemizin en önemli kalkınma hamlelerini hayata geçirmeye, istikrar, güven, adalet ve demokrasiden taviz vermeden milletimizi büyük hizmetlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Van’a çok büyük önem veriyor. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak, Büyük ve Güçlü Türkiye vizyonu doğrultusunda, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023 hedeflerine ulaşmak amacıyla kadim değerlerimizi, medeniyetimize has, bizi biz yapan birikimlerimizi korumak ve geliştirmek amacıyla politikalar üretiyoruz. “Kimlikli Şehirler” kavramından yola çıkarak tıpkı Türkiye’nin 2023 hedefleri gibi; her şehrin kendine özel 2023 hedeflerini ve vizyon planlarını ortaya koymak, mekansal, sosyal, çevresel ve kültürel açıdan büyüme stratejilerini ve politikalarını masaya yatırmak, şehirlerimizi sürdürülebilir ve insan merkezli bir bakış açısı ile ele almak adına ‘Şehrim 2023’’projesi ile bugün yola çıkıyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

 

ŞEHRİN DİNAMİKLERİ BİR ARAYA GELECEK

Şehrin geleceğinde söz sahibi olan tüm tarafların katıldığı projenin çalıştayını 25 Nisanda yapacaklarını ifade eden Türkmenoğlu, “Proje kapsamında ortak geleceğimiz olan şehirlerimizin mevcut durum analizlerinin yapılması, şehrin sorunları ve olanakları ile güçlü ve zayıf yönlerinin şehrin dinamikleri ile tartışılması, şehirlerimizin belirlenen potansiyelleri ve öne çıkan değerleriyle yenilikçi bir bakış açısını birleştirerek “kimlikli şehirler” özgünlüğüne ulaştırılması amacıyla ortak aklın ortaya koyacağı bir çalışma modelini hayata geçiriyoruz. 25 Nisan Çarşamba günü şehrin dinamiklerinin bir araya geldiği çalıştayla sonuç bildirgesi açıklanacak. Şehrin geleceğinde söz sahibi olan tüm tarafların katılacağı ‘Şehir Buluşmaları’ ile ortaya çıkan görüş, öneri ve taleplerin, farklı disiplinlerden alanında uzman akademisyenlerce değerlendirilecek şehir verilerinin, proje ekibi tarafından gerçekleştirilecek saha analizlerinin ve şehrin meydanlarında halkla bir araya gelecek “Şehrim2023 Otobüsünün yanı sıra; gurbette yaşayan ama şehri için fikir üreten, hayal kuran vatandaşlarımızın görüşlerini aktarabilecekleri web sayfası ve mobil uygulama ile yapılacak anket çalışmalarının birlikte ele alınacağı çok yönlü bir projeyi başlatıyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

“ŞEHRİM 2023’ PROJESİ İLE YOLA ÇIKIYORUZ”

Türkmenoğlu konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak, Büyük ve Güçlü Türkiye vizyonu doğrultusunda, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 hedeflerine ulaşmak amacıyla kadim değerlerimizi, medeniyetimize has, bizi biz yapan birikimlerimizi korumak ve geliştirmek amacıyla politikalar üretiyoruz. “Kimlikli Şehirler” kavramından yola çıkarak tıpkı Türkiye’nin 2023 hedefleri gibi; her şehrin kendine özel 2023 hedeflerini ve vizyon planlarını ortaya koymak, mekansal, sosyal, çevresel ve kültürel açıdan büyüme stratejilerini ve politikalarını masaya yatırmak, şehirlerimizi sürdürülebilir ve insan merkezli bir bakış açısı ile ele almak adına ‘Şehrim 2023’ projesi ile bugün yola çıkıyoruz.”

 

 

KİMLİKLİ ŞEHİRLER ÖZGÜNLÜĞÜNE ULAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Türkmenoğlu, proje kapsamında ortak gelecek olan şehirlerin mevcut durum analizlerinin yapılması, şehrin sorunları ve olanakları ile güçlü ve zayıf yönlerinin şehrin dinamikleri ile tartışılması, şehirlerimizin belirlenen potansiyelleri ve öne çıkan değerleriyle yenilikçi bir bakış açısının birleştirilerek, “kimlikli şehirler” özgünlüğüne ulaştırılması amacıyla ortak aklın ortaya koyacağı bir çalışma modelini hayata geçirdiklerini söyledi.

 

“ÇOK YÖNLÜ BİR PROJEYİ BAŞLATIYORUZ”

Türkmenoğlu, şehrin geleceğinde söz sahibi olan tüm tarafların katılacağı “Şehir Buluşmaları” ile ortaya çıkan görüş, öneri ve taleplerin, farklı disiplinlerden alanında uzman akademisyenlerce değerlendirileceğini dile getirerek, “Şehir verilerinin, proje ekibi tarafından gerçekleştirilecek saha analizlerinin ve şehrin meydanlarında halkla bir araya gelecek “Şehrim 2023 otobüsünün yanı sıra; gurbette yaşayan ama şehri için fikir üreten, hayal kuran vatandaşlarımızın görüşlerini aktarabilecekleri web sayfası ve mobil uygulama ile yapılacak anket çalışmalarının birlikte ele alınacağı çok yönlü bir projeyi başlatıyoruz.” Diye konuştu.

 

 

“STRATEJİLERİ HEP BİRLİKTE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Türkmenoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “AK Parti olarak; Türkiye’nin her meselesinde olduğu gibi, şehircilik alanında da güçlü bir iddianın sahibi olarak, geleceğin Türkiye’si için, şehirlerimizin Çevre, Şehir ve Kültür vizyonlarını ortaya koymak amacıyla öncelikli olarak 30 büyükşehirden başlayacağımız “şehrim 2023” projesinde, katılımcı bir anlayışı vizyoner bir bakış açısıyla birleştiren ve bu yolla yereli evrensel bir değere dönüştürmeyi amaçlayan stratejileri hep birlikte hayata geçireceğiz.”

 

 

Türkmenoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Nisan Pazar günü il kongresine katılmak üzere Van’a geleceğini belirterek, Van’ın geleceğine yönelik düşüncelerini yazarak, ankette katıldı.

 

Editör: TE Bilisim