ORC son dakika referandum anket sonuçları açıklandı. 1-7 Mart arasında 36 ilde 3 bin 140 kişiyle gerçekleştirilen anket çalışmasında ‘evet’ oyları yüzde 57,2 çıkarken, anayasa değişikliğinin kabul edileceğine inananların oranı da yüzde 59,6 oldu. Bu arada Adil Gür başta olmak üzere MAK, Metropoll, Gezici, Andy-Ar, Konsensus, Konda, Optimar gibi anket şirketlerinin referandum anket sonuçlarını sizler için derledik. İşte son yapılan anketler ve referandum sonuçları;

18 maddelik anayasa değişikliği teklifi için yapılacak referanduma 37 gün kaldı. 16 Nisan'da yapılacak referandum için siyasi partiler çalışmalarına devam ederken, anket şirketleri de kamuoyu yoklamaları yapıyor. Referandum anket sonuçlarına bir yenisi daha eklendi. ORC Araştırma en son referanduma anketi sonuçlarını yayınladı. 1-7 Mart arasında 36 ilde 3 bin 140 kişiyle gerçekleştirilen anket çalışmasında ‘evet’ oyları yüzde 57,2 çıkarken, anayasa değişikliğinin kabul edileceğine inananların oranı da yüzde 59,6 oldu.

36 ilde gerçekleştirilen ankete göre; EVET oyları yüzde 57,2 oranına yükselirken HAYIR oyları yizde 42,8'de kaldı. ORC referandum anketinde seçmenlerin idam cezası ve referanduma sunulan anayasa paketinin içeriğine ilişkin de tutumları ölçüldü. ORC Araştırma şirketi, 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili son anketini yayınladı.

 

SEÇMEN NEYE HAYIR DEDİĞİNİ BİLMİYOR!

Öte yandan, referandumda HAYIR oyu kullanacakların 54'ünün değiştirilecek anayasa maddelerinin ne olduğunu bilmiyor.

Ankete göre seçmenlerin sadece yüzde 56,2’si anayasa değişikliği maddelerinİ incelediğini ve bildiğini ifade ediyor. Ayrıca referandumda ‘Evet’ diyeceklerin yüzde 61,4’ü de değişiklikler ve maddeleri incelediğini ve tam bilgiye sahip olduğunu dile getirirken ‘Hayır’ diyeceklerin de yüzde 54,1’inin de öngörülen anayasa değişikliklerini incelemedikleri ve bilmedikleri görülüyor.

 

İDAM CEZASI GELSİN
Ankette, 'Darbe, terör ve tecavüz gibi suçlarda idam cezasının uygulanmasını destekler misiniz?' sorusuna yüzde 77,4 oranında EVET cevabı verildi.

 

Editör: TE Bilisim