Ömer Faruk TOKTAŞ/ŞEHRİVAN ÖZEL - Sıhke Caddesi üzerinde açılan ve vatandaşlara araçlarının bakımı için Sanayi Sitesi’nin yanında şehir merkezinde de bir alternatif oluşturan Süphan Otomotiv Yetkilisi İbrahim Dayan Şehrivan’a konuştu.

 

Otomotiv sektörüne yıllarını veren ve vatandaşlara hem bir kolaylık hem de yeni bir istihdam alanı oluşturmak için araç bakım servisi açan Dayan yetkili servis standartlarında bir iş yeri açtıklarını ve vatandaşların gönül rahatlığıyla araçlarını bu araç bakım servisine teslim edebileceklerini belirtti. Vatandaşların kendilerine olan güvenini boşa çıkarmamak için ellerinden gelen en iyi hizmeti vereceklerini vurgulayan Dayan “Biz hakkaniyete inanıyoruz. Ve bu hakkaniyet anlayışı ile insanların istediği hizmet neyse onu vermeye çalışıyoruz. Umarım tüm Van halkına faydalı işler yapacağız.” İfadelerini kullandı.

 

 

“BU İŞE ÜZERİMDEKİ TULUMLA BAŞLADIM”

Otomotiv sektörüne giydiği tulumla başladığını belirten Dayan insanların yetkili servislerde aldığı hizmeti şehir merkezine taşıyabilmek adına böyle bir iş yeri kurduğunu belirterek “Uzun bir süredir otomotiv sektöründe çalışıyorum. Bu işe ustalıktan geldim yani diğer arkadaşlarımız gibi tulum giyerek başladım. Yaklaşık 6 yıldır da kendi memleketimdeyim. Daha önce İstanbul’da uzun bir süre büyük otomotiv şirketlerinde çalıştım. Dolayısıyla iş yerimizi açarken ilk esnadaki düşüncemiz şu oldu; insanlar çalıştıkları yoğun iş temposunda merkezdeki işlerini bırakıp sanayiye gitmesindense yetkili serviste aldıkları kaliteli hizmetin aynısını merkezde uygun fiyatlara neden almasınlar düşüncesi ile yola çıktık. Sizin de gördüğünüz gibi bizim buradaki çalışma standartlarımız diğer yetkili servislerdeki gibi TS 12047 standartlarına uygun ve birebir eşdeğerdir. Tabi biz şu anda özel olarak çalışıyoruz ve gelen her müşterimize hizmet vermeye de hazırız.” Şeklinde konuştu.

 

 

HER TÜRLÜ HİZMET MEVCUT

Vatandaşlara araçları ile ilgili birçok hizmet sağladıklarını belirten Dayan “Mekanik anlamda olsun, şanzıman anlamında olsun, motor anlamında olsun, elektrik anlamında birçok hizmeti servisimizde barındırıyoruz. Tabi yeni olma açısından ya da şu anki yaz sezonu durumundan durağan bir iş temposu içerisindeyiz. Elbette ki Allah nasip ederse yapmış olduğumuz çalışmalardan sonra, halkımızın tercihlerini bizden yana kullanması için eşine dostuna bizi tavsiye etmesi için büyük uğraş göstereceğiz. Umarım tüm Van halkına faydalı işler yapacağız. Tabi doğru yolda ilerleyip insanların bize olan güvenini boşa çıkarmamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı da beyan etmek isterim.” İfadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞLARIN GÖNLÜ RAHAT OLSUN”

İnsanların araçlarını teslim ederken akıllarında birtakım soru işareti belirdiğine dikkat çeken Dayan müşteriye sundukları hizmet anlayışı ile bu soruları ortadan kaldıracaklarını vurguladı. Dayan konuşmalarında şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle kendimizi bu iş sektöründe müşterinin yerine koymak lazım. Buna teknik anlamda empati kurmak diyoruz. Müşteri dışarıdan baktığı zaman pahalı olmayan, acaba gittiğim zaman nasıl bir hizmet alacam, ya da bana doğru bir hizmet verecekler mi gibi sorularla boğuşuyor. Biz hakkaniyete inanıyoruz. Ve bu hakkaniyet anlayışı ile insanların istediği hizmet neyse onu vermeye çalışıyoruz. Diğer yetkili servislere bile baktığınızda bizim iş yerimizdeki fırsatların büyük artıları olduğunu görebilirsiniz. Sizin gibi değerli dostlarımız ve diğer camiaların bize sundukları destek sayesinde de biz halkımıza faydalı olacak işler yapabiliriz. Şehrivan Gazetesi’ne de bize bu imkânı sundukları için teşekkür ediyoruz.”

 

 

“YENİ BİR İSTİHDAM ALANI KURDUK”

Açtıkları iş yeri ile yeni bir istihdam alanı oluşturduklarını da belirten Dayan “Şu an Türkiye’deki işsizlik rakamlarına baktığınızda 13’ün üzerinde bir veri ile karşı karşıya kalıyoruz. Biz açtığımız iş yerinde çalıştırdığımız, istihdam ettirdiğimiz personellerimiz ile bu rakamın düşmesine elimizden gelen katkıyı da sağlamış oluyoruz. Kendilerine iş imkânı bulan insanlar gidip ekmek alacaklar, çeşitli alışverişler yapacaklar. Bu çark bu şekilde dönerek piyasaya bir canlılık sağlanmış olacak. Son olarak söylemek istiyorum ki bundan sonraki süreçte önümüze bakıp en iyi şekilde işimizi yapmaya çalışarak vatandaşımıza faydalı olacağız. Bundan hiçbir şekilde ödün vermezsek eğer iyi işler başarabiliriz.” Diye ekledi.

Editör: TE Bilisim