Samsung, Galaxy Note 7 sahiplerine, sorun araştırılırken cihazı kullanmamalarını ve kapalı halde tutmalarını önerisinde bulundu. Samsung, telefonun bataryasıyla ilgili yaşanan sorunların ardından Eylül ayında bu modeli geri çağırmış ve geçen ay sorunun giderildiğini belirterek telefonu yeniden piyasaya sürmüştü.
 
Kullanıma sokulan telefonların bataryalarında da sorunlar yaşanmıştı. Yaşanan sorun sonrası yapılan açıklamada, "Müşterilerimizin güvenliği başlıca önceliğimiz olduğundan, araştırma devam ederken Samsung, tüm telefon şirketleri ve perakende satış ortaklarımızdan Galaxy Note 7'nin satışını durdurmasını isteyecek" denildi.


 
SATIŞLAR DURDU 

ABD'deki AT&T ve T-Mobile şirketleri önce telefonların yenileriyle değiştirilmesini ardından da satışlarını durdurmuştu. Son olarak ABD'deki Southwest Havayolları, yolculardan birine ait Samsung Galaxy Note 7 model telefonun alev alması üzerine bir uçuşlarının iptal edildiğini açıklamıştı.
 
Brian Green adlı yolcunun telefonun, bu modellerin pillerinde tespit edilmiş olan 'patlama' kusuru nedeniyle 'kontrolden geçirilip yenilenmiş' bir cihaz olduğu belirtilmişti.
 
Green, telefonu şarjı azalmaktayken cebine koyduğunu, birkaç saniye sonra da ufak bir patlama ses duyduğunu ve cebinden duman çıktığını söylemişti.


Kaynak: BBC

 

Editör: TE Bilisim