Erciş’te emniyet ile zabıta tarafından yürütülen ortak çalışma kapsamında operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda kendini doktor olarak tanıtan yabancı uyruklu şahıs gözaltına alındı.

 

Erciş ilçe sağlık müdürlüğü tarafından, emniyet ve zabıta ekipleri eşliğinde yapılan denetim sonucu bir evde, kendini doktor olarak tanıtan, yabancı uyruklu şahıssa baskın düzenlendi. Düzenlenen operasyon ile ilgili bilgi veren Erciş İlçe Sağlık Müdür Vekili Ali Furkan Gümüş rutin olarak yapılan denetimler sonucu operasyon yapıldığını söyledi.

 

Gümüş şu ifadelere yer verdi: “Yapmış olduğumuz denetim sonucu bir evde, kendini doktor olarak tanıtan, yabancı uyruklu şahıssa baskın düzenlenmiştir. Yabancı uyruklu vatandaşın yanında pasaport ve kimliği bulunmamıştır. Mehpure Abbasova isimli şahsın ruhsatsız, diplomasız işyeri çalıştırdığı ve sağlık açısından sağlığa uygun olmayan şartlar altında aktif olarak hasta muayene ettiğini ve ilaç yazdığı tespit edilmiştir. Demetim esnasında yine kendisine muayene olmak için gelen R.A ve Y.Ç isimli hasta ile karşılaşılmış ve söz konusu işyerine ait fotoğraflar, tutanaklar kayıt altına alınmıştır. Zabıta ekiplerince işyeri mühürlenmiştir. Söz konusu şahıs ise emniyet ekiplerince gözaltına alınmıştır dedi.” 

 

 

 

Editör: TE Bilisim