Van Valisi Münir Karaloğlu, İnci Kefali balığına dikkat çekmek amacıyla hafta sonu Van Gölü’nde 61 metre dalarak dünya ve göl rekoru kıran Şahika Ercümen’e Van Gölü’nün gönüllü tanıtım elçiliği görevini verdi.

Van Valiliği’nin desteğiyle Van Gölü’nde yeni bir rekora imza atan Şahika Ercümen, katkılarından dolayı Van Valisi Münir Karaloğlu’na ‘teşekkür’ ziyaretinde bulundu. Ercümen’in Van’a gelmesinde önemli katkısı olan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı’nın da hazır bulunduğu ziyaret sırasında Vali Karaloğlu’nafotoğraf sürprizi yapıldı. Ercümen, dalış eğitimi alan Vali Karaloğlu’nun, Olimpik Yüzme Havuzundasu altında çekilen fotoğrafını çerçeveleyerek kendisine takdim etti. Bu sürpriz karşısında oldukça mutlu olan Karaloğlu, dünya rekortmeni Ercümen ve fotoğrafı çeken Su Altı Görüntü Yönetmeni Tahsin Ceylan’a ‘teşekkür’ etti. Vali Karaloğlu, İnci Kefali balığına dikkat çekmek amacıyla Ercümen’in Van Gölü’ndeki rekor dalışının Van’ın tanıtımına önemli katkısı olduğunun altını çizerek,“Türkiye’de gündemin çok yoğun olmasına karşın görsel ve yazılı basında çok iyi bir şekilde yer aldı. Van’dan ayrıldıktan sonra televizyon kanallarında VanDenizi’nin ve kentin güzelliklerinden bahsedilirse memnun oluruz. Uzmanlarımızın söylediği gibi Van Denizi suyunun cilde çok büyük faydası var. Şahika Hanımın, Van Denizi’nin gönüllü elçisi olmasını istiyorum.” dedi.

 

ERCÜMEN, VAN GÖLÜ SUYUNUN CİLDE FAYDASINI TEYİT ETTİ

 

Şahika Ercümen de, Vali Münir Karaloğlu’nun Van Denizi suyunun cilde faydalarına katıldığını belirterek:“Van Gölü’nün suyusodalı olduğu için insanı dinçleştiriyor. Ben uzun süre denizde dalış yaptığımda bunu çok daha iyi gözlemledim. Suya girip çıktıktan sonra ciltte bir yumuşama olduğuna şahit oldum.” dedi.

 

ŞAHİKA ERCÜMEN BELGESELİNİN 2 BÖLÜMÜNDE VAN OLACAK

 

TRT’nin dalış belgeseli çektiğini ve hazırlanacak bölümlerin ikisinde Van görüntülerinin yer alacağını belirten Ercümen,“TRT,dalış programlarımla ilgili bir belgesel çekiyor. Bunun iki bölümü Van ile ilgili olacak. Van’ın tanıtımına da önemli katkısının olacağını düşündüğüm çekimler, genelde antrenman çekimleri oldu. Asıl çekimler ise Akdamar Adası ve Keşiş Gölü’nün doğa güzelliklerinden oluşuyor.” dedi. Prof. Dr. Mustafa Sarı, Vali Karaloğlu’nun dalış fotoğraflarını bilgisayar üzerinden gösterirken, Şahika Ercümende Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından gönderilen plaketi takdim etti. Sıcak bir ortamda geçen ziyaret sonrası Vali Karaloğlu, dünya şampiyonu ve ekibini yolcu etti. (Şehrivan)

Editör: TE Bilisim