Sağlık Bakanlığı tarafından hemen hemen her yıl personel ihtiyaçlarını karşılamak üzere taşeron işçi statüsünde binlerce eleman alımı yapılmaktaydı.

 

Geçtiğimiz yıl sonu itibariyle yayınlanan Taşerona Kadro Kanunu ile 2018 Sağlık Bakanlığı alımları da bu sayede değişmiş oldu. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın yaptığı açıklamasına göre, taşeron sonrası kamuya ilk alım Sağlık Bakanlığına 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 4d maddesi ile kadrolu işçi statüsünde olacak.

 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan konu hakkında belirttiği açıklamada, 2018 yılında 27 bin sözleşmeli sağlık personeline ilave olarak 19 bin kadrolu işçi alınacağını belirtti. Daha önce personel ihtiyaçları Bakanlığa taşeron firmalar aracılığıyla yaptığı anlaşmalar ile yapılmaktaydı. Taşeron sistemi kaldırıldığı için bu alımlar direk kadrolu olarak yapılacak.

 

PEKİ ALIMLAR NASIL OLACAK?

Kadrolu İşçi alımları İŞKUR üzerinden günlük olarak yayınlanmakta ve başvuranlar arasında en yüksek KPSS puanına sahip 3 katı aday, sözlü sınava alınmaktadır. Bu ilanlara sitemizden, android ve ios uygulamalarımızı indirerek, facebook sayfamızı takip ederek anında ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim