İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, gençlere yönelik ilkyardım ve bilinçsiz antibiyotik kullanımına karşı eğitim verdi.

 

İpekyolu İlçe Sağlık Müdür Vekili Murat Yavuz Ladikli, İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen “Her Ay Bir Konu Bir Konuk” projesinin Şubat ayındaki etkinliğine katıldı. Etkinliğin bu ay ki konusu “Temel İlk Yardım Eğitimi” oldu.

 

50 ÖĞRENCİ VE KURSİYERE EĞİTİM

Yeni Nurşin Camisisi yanında bulunan Okuma Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Ladikli, İpekyolu ilçesi sınırlarında bulunan Kur’an Kursu öğrencilerine ve Kur’an Kursu çalışanlarına ilkyardım eğitimi verildiklerini söyledi. Yaklaşık 50 öğrenci ve kurs çalışanının katıldığı eğitim 90 dakika sürdü. Eğitim kursu, öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilirken, bazı ilkyardım teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. Eğitim de kısaca insan vücudu tanıtıldıktan sonra, temel yaşam desteğinin sağlanması (hava yolunun açılması, yapay solunumun ve dış kalp masajı) ve kanamalarda ilk yardım konusu anlatıldı.

 

BİLİNÇSİZ ANTİBİYOTİK KULLANMA, GELECEĞİNİ KARARTMA

Müdür Vekili Ladikli, ayrıca ilkyardım eğitimi sonrasında Kur’an Kursu çalışanlarına ve öğrencilerine akılcı ilaç kullanımı hakkında bilgi verildiğini ifade etti. Ladikli, “Uygunsuz antibiyotik kullanımı direnç sorununa yol açtığı, bu durumun yalnızca antibiyotiği uygun olmayan biçimde kullanan kişi açısından değil, herkes açısından tehlike oluşturmaktadır. Doktorun onayı ve reçetesi olmaksızın antibiyotik ve ilaç kullanılmaması gerekiyor.”

 

Program sonunda katılımcılara akılcı ilaç kullanımı ile ilgili broşür dağıtıldı.

Editör: TE Bilisim