ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ - Saadet Partisi Van İl Başkanlığı ‘Gündemimiz Van’ başlıklı basın toplantılarının onuncusunu gerçekleştirdi.

 

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanlığı ‘Gündemimiz Van’ başlıklı basın toplantılarının onuncusunu ‘Turizm’ başlığı altında gerçekleştirdi. Parti binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Özay İlhan, “Saadet Partisi Van il başkanlığı olarak bu hafta ki gündemimiz ilimiz için her geçen gün daha fazla önem arz eden Turizm. Bilinen en az 7000 yıllık tarihiyle, 1700 metre yükseklikte ki deniziyle, kendine özgü lezzetleriyle, kültürlerin ve medeniyetlerin yaşam merkezi, güneşin şehri olan Van her geçen gün daha fazla turist ağırlayabilecek bir kenttir.” Dedi. Saadet Partisi Van il başkanlığı olarak turizm konusunda çeşitli araştırmalar yaptıklarını ve atılması gereken adımları belirlediklerini dile getiren İlhan, yapılması gerekenleri başlıklar altında saydı.

 

İLHAN: 1+1’LER DENETLENSİN

İlhan, “İlimize yurtdışından gelen turistlerin büyük çoğunluğu İran'dan gelmektedir. Fakat ilimizde başta oteller, giyim ve hizmet sektöründeki mağazalarda harcamalar yapmaktadırlar, bu hususta derhal Farsça ve İngilizce bilen kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi gerekmektedir. Bu konuda gerek mevcut personellere gerekse iş arayan kişilere dönük farsça ve İngilizce kursları yaygınlaştırılmalıdır. İlimizdeki oteller bazı dönemlerde konaklama noktasında ihtiyaca cevap verememektedir. Bu noktada özel sektör teşvik edilmeli, gerekirse belediyeler nezdinde misafirhane tarzı konaklama mekânları oluşturulmalıdır. Bu noktada özel sektörün otel yapması için teşvik edilmesi gerekir. Bu süre zarfında da çok zaruri durumlarda belediyeler nezdinde misafirhane tarzı konaklama mekânları oluşturulursa kentin konaklama sorunu da çözülmüş olur. Van Havaalanı en kısa zamanda havalimanına dönüştürülmeli ve başta İran şehirleri olmak üzere uluslararası uçuşlar yapılmalı, yurtiçi sefer sayıları artırılmalıdır. Gerek turizm ve gerekse artan nüfus göz önünde bulundurularak mutlak suretle yeni çarşılar ve alışveriş alanları oluşturulmalıdır.

 

Turizm konusunda özellikle ahlaki konularda taviz verilmemeli başta günü birlik kiralanan 1+1 evler olmak üzere eğlence mekânları da denetlenmeli ve bir statüye kavuşturulmalıdır.” Diye belirtti.

Editör: TE Bilisim