Rusya ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik ve ekonomik krizin ardından Ege'de son dakika bir gelişme yaşandı. Ege Denizi'nde Rusya'ya ait bir gemi ile Türk balıkçı teknesinin çarpışma noktasına geldiğini bildirildi. 

Ege'de yaşanan bu olay üzerine, Türkiye'nin Moskova'daki askeri ataşesi Rusya Savunma Bakanlığı'na çağrıldı.

 

SON ANDA ENGELLENDİ

Rusya Savunma Bakanlığı Basın Dairesinden yapılan açıklamaya göre, Ege Denizi'nin kuzeyindeki Limni Adası'ndan 22 kilometre uzaklıkta seyreden ‘Smetlivıy' Rus askeri devriye gemisi, bir Türk balıkçı gemisiyle çarpışma ihtimalini son anda engelledi.

 

BALIKÇI GEMİSİ UYARILARA YANIT VERMEDİ

Sputnik'in haberine göre, Rus mürettebatın, iki gemi arasında 1 kilometrelik mesafe kaldığını görüp Türk balıkçı gemisini radyo kanalları ve fişeklerle birçok kez uyardığı, ancak Türk gemisinin uyarılara cevap vermediği belirtildi.

 

TÜRK GEMİSİNE UYARI ATEŞİ

İki gemi arasındaki mesafenin 600 metreye indiği sırada, çarpışmanın engellenmesi için Rus askeri gemisinin karşı tarafı etkilemeyecek şekilde silah kullandığı kaydedildi. Türk balıkçı uyarı ateşinin ardından derhal yön değiştirdiği ve Rus mürettebatla iletişime geçmemeyi sürdürerek seferine devam ettiği belirtildi.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoliy Antonov, Türkiye'nin askeri ataşesinin olayla ilgili bakanlığa çağrıldığını açıkladı.

Rus Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre; ateş açılmasıyla birlikte Türk balıkçı teknesi Rus mürettebatla temas kurmadan yönünü değiştirdi ve 540 metre uzaklıkta seyretmeye devam etti.

Ankara-Moskova hattında yaşanan uçak krizinin gölgesinde yaşanan olayın, Yunan adası Limni'nin 22 kilometre açıklarında gerçekleştiği belirtildi.


KAYNAK-İNTERNET HABER

Editör: TE Bilisim