Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi saat 17.10'da başladı ve yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Türk Akımı anlaşması imzalandı.

Putin anlaşma sonrası yaptığı açıklamada Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi çevresinde Türkiye'ye doğalgaz indirimi yapılacağını açıkladı.

 

Türkiye'den ihraç edilen bazı ürünlere uygulanan kısıtlamaların kaldırıldığını vurgulayan Putin konuşmasında şunları kaydetti:

Özellikle şu konuya dikkatinizi çekmek isterim Rusya hükümeti Türkiye'den ihraç edilen ve kısıtlama olan narenciyeyi Rus piyasasına açmış olduk. Rusya tarım ürünleri üretmiyor. Ve Türkiye'den bunları Rusya'ya ithal edince bizim fiyatlarımız düşecektir. Türk ortaklarımız için Rusya'nın piyasasının açılışı anlamına geliyor.

 

"DOĞALGAZDA İNDİRİM YAPACAĞIZ"

2015 yılında Türkiye'den ihracatın hacmi 500 milyon dolar civarındaydı. Dolayısıyla önemli kararlar alındı. Rusya bu çalışmaya ilgi duymaktadır.

Enerji alanındaki işbirliğimizi ele aldık. Rusya'da hali hazırda 200'ü aşkın genç Türk öğrenci önümüzdeki dönemlerde nükleer güç uzmanı olacak gençler ilgili kurumlarda eğitim görmektedir.

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi çevresinde Türkiye'ye doğalgaz indirimi yapılması konusunda mutabık kaldık.


KAYNAK - HABER 10

Editör: TE Bilisim