Van Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde İlçe Belediyeleri, Esnaf ve Sanatkar Odaları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla ‘3. Kent Esenliği ve Estetiği’ toplantısı yapıldı.

 

Kent estetiği ve esenliği toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı salonunda 13 İlçe Belediyesi, Esnaf ve Sanatkar Odaları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer başkanlığında yapılan toplantıda 9 gündem maddesi tartışıldı. Toplantıda kayıt dışı rezidanslar, tombala ve internetten kumar oynatan mekanlar kapatılırken, eksiklikleri bulunan berber salonlarına ceza verildi. 

 

REZİDANSLARA CEZA YAĞDI

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda kent genelinde rezidans, apart daire şeklindeki evlerin otel gibi kullanılmaya başlanmasının ardından Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında denetimler başlatılmıştı. Yapılan denetimlerin ardından önceden uyarılan ve ruhsatsız olduğu belirlenen 144 ev mühürlendi. Yine kent merkezinde emniyet müdürlüğü ekipleri ve zabıta ekiplerinin ortak yaptığı çalışmalar kapsamında kumar oynatıldığı belirlenen ve kentin yapısını bozan kayıt dışı mekanlara baskınlar yapıldı. Yapılan baskınlarda tombala ve internetten kumar oynatan 68 iş yeri kapatıldı. Ayrıca toplantıda kentte bulunan 137 berber eksiklerin tamamlanması için ikaz edilirken, ikazlara aldırış etmeyen 67 işletmeye ise ceza uygulandı.

 

Otoparklarda uyarılırken mahalle aralarında korsan faaliyet yürüten hurdacılar, mermerciler, demir doğramacılar ve marangozlar da denetimden geçirildi. Ruhsatsız olduğu tespit edilen 23 işletmeye ikaz formu verilerek sanayi sitesine gitmeleri istendi. İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü ile zabıta ekiplerinin ortak yaptığı denetimlerde 70’e yakın iş yeri denetlendi hijyen konusunda eksikleri olan 20 işletme hakkında cezai işlem kararı alındı.

 

Alınan kararlar toplantıya katılan STK temsilcileri tarafından da memnuniyetle karşılanırken, uygulamaların ve denetimlerin Van halkı adına çok iyi adımlar olduğunu belirtildi. 

Editör: TE Bilisim