Reina saldırısında son dakika haberleri gelmeye devam ederken Vali Vasip Şahin 35 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 polisin şehit olduğunu söyledi. 40'tan fazla da yaralı var. Şahin saldırının terör saldırısı olduğunu söyledi.

Beşiktaş'taki ünlü bir gece kulübünde yılbaşı eğlencesi yaşandığı sırada silahlı saldırı gerçekleşti. Uzun namlulu silahla gece kulübüne gelen bir saldırganın ateş açması sonucu çok sayıda vatandaşın yaralandığı öğrenildi.

 

YARALILAR HASTENELERE KALDIRILDI

Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslar tarafından çevre hastanelere kaldırıldı. Gece kulübünün yakınında bulunan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 6 yaralı kaldırılırken, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bir 1 yaralı kaldırıldı.

 

NOEL BABA KIYAFETLİ SALDIRGAN

Saldırıyı Noel Baba kıyafetli kişinin yaptığı iddia edildi.

 

BAZI VATANDAŞLAR DENİZE ATLADI

Saldırıdan kaçmak için bazı vatandaşların can havliyle denize atladığı iddia edildi.

 

VALİ ŞAHİN: 35 ÖLÜ 40 YARALIMIZ VAR

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ortaköy'deki silahlı saldırı olayına ilişkin, "Şu ana kadar kadar yapılan tespitlere göre en az 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bunların bir tanesi polis memuru, yine en az 40 yaralımız hastanelerde tedavi altındadır." dedi.

Vali Şahin olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Saat 01.15 sıralarında bir terörist uzun namlulu silahla önce kapı önünde bekleyen polis memurumuzu şehit ederek, sonra bir vatandaşımızı şehit ederek içeri girmesi sonucu maalesef içeride çok vahşice, acımasızca, orada sadece yılbaşını kutlamak ve eğlenmek üzere gelmiş masum insanların üzerine çok acımazca kurşun yağdırarak maalesef bugünkü olayı meydana getirmiştir. Bu bir terör saldırısıdır. Şu ana kadar kadar yapılan tespitlere göre en az 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bunların bir tanesi polis memuru, yine en az 40 yaralımız hastanelerde tedavi altındadır. Konuyla ilgili detaylı araştırmalar yapılıyor. Arkadaşlar onun üzerinde çalışıyor. Bundan sonra daha detaylı açıklamalar sizlerle ayrıca paylaşılacaktır. Şu anda paylaşabileceğim kısaca bilgiler bunlardır."

Editör: TE Bilisim