Küresünni Aileleri, 16 Nisan’da yapılması planlanan referandumda oylarını ‘Evet’ olarak kullanacaklarını belirtmek üzere Ak Parti’de basın toplantısı düzenledi.

 

Küresünni Aileleri, 16 Nisan’da yapılması planlanan referandum öncesi Ak Parti il binasında basın toplantısı düzenleyerek, referandumda ‘Evet’ diyeceklerini açıkladı. Toplantıda aileler adına açıklama yapan Van Eski Milletvekili Adayı Mustafa Kaçmaz, 15 Temmuz ülkenin dış güçlerin işbirliğiyle FETÖ tarafından darbe kalkışmasına maruz kaldığını ifade ederek, “Sayın cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara çağırması üzerine kahraman halk sokaklara çıkarak, TBMM görevinin başında bulunarak, medya ve güvenlik güçlerinin desteği ile Allah’ın yardımı izafiyetiyle bu darbe girişimi bertaraf edilmiştir.” Dedi.

 

KAÇMAZ: ÜLKENİN BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞACAKTIR

16 Nisan’da yapılması planlanan referandum ile sistem değişikliğine gidileceğini ifade eden Kaçmaz, “18 maddelik anayasa değişikliği TBMM tarafından kabul edilerek, 16 Nisan’da halk referandumuna oylanacaktır. İnanıyoruz ki bu halk oylaması sonucu ‘Evet’ ile başarıya ulaşacaktır. Ülkemizin birlik, beraberlik, kardeşlik, kalkınma, refah, ekonomik ve lider ülke olması bu sisteme gerçekleşecektir.” Diye belirtti. Başkanlık sistemine geçişle çift başlılığın ortadan kalkacağına dikkat çeken Kaçmaz, “Daha hızlı, etkin, kararlı, güçlü hükümetle ülkenin bütün sorunları çözüme kavuşacaktır.” Dedi.

 

“VİCDANEN RAHATIM”

19’uncu dönem Van Milletvekili olduğu dönemlerde hiçbir şekilde ayrım yapmadığına vurgu yapan Kaçmaz, “Ayrım yapmadan Van halkına hizmet ettim. Vicdanen rahatım. Küresünni aşireti olarak Ak Parti kurulduğu günden beri hep destekledik. Bu referandumda da aşiret lideri olarak aşiretimle birlikte ve beni seven tüm Van halkı ile birlikte Ak Partiye ‘Evet’ çalışmalarımızı ve desteklerimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Tüm Vanlı hemşerilerimize basın önünde duyuruyorum. Bu seçim ülkemize, milletimize hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum.” Şeklinde konuştu.  


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

 
Editör: TE Bilisim