Kentin sağlık alanındaki durumu, merak edilenleri ve 2016 değerlendirmesi için gazetecilerin karşısına geçen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Heybet Semur, rakamlarla kentteki sağlığı değerlendirdi. 2016 yılında sağlık alanında yapılan çalışmaları, yenilikleri, harcamaları ve diğer tüm kalemleri tek tek gazetecilerle paylaşan Semur, rakamlarla kentin sağlığı ile ilgili değerlendiremsini açıkladı.

 

Heybet Semur, 2016 yılında sağlık alanında atılan adımları şöyle paylaştı.

1- Patoloji Laboratuvarı İl Genelinde SB. SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ‘ne merkez laboratuvar kuruldu.

2- Radyoloji Uzmanı olmayan ilçe Hastanelerimizin yakın oldukları Hastaneler ile hizmet alım protokolü imzalanıp hizmet alımları sağlanmıştır.

3- Van ilinde sağlık turizmi ile ilgili DAKA tarafından sağlanan mali destek ile “Sağlık Turizmi: Van Destinasyonu” projesi kapsamında İran, Irak, Gürcistan, Azerbaycan ziyaretleri yapıldı. Hazırlanan rapor bütün paydaşlar ile ve bakanlığımız ile paylaşılmıştır. Ayrıca broşür ve kitap baskıları yapılarak proje tanıtımı yapıldı. Sağlık Turizmi Çalıştayı Van il merkezinde DoubleTree By Hilton otelinde 50 ye yakın katılımcı ile gerçekleştirildi.

4- HBYS 100 Web Tabanlı hale getirilmesi çalışmalarına başlandı en kısa sürede neticelendirilecektir.

5- 2011 yılında Bakanlığımıza bağlı 2 Hastaneye kesilen 425.000+425.000 TL olmak üzere toplamda 850.000 TL (Gecikme cezası hariç) Tıbbi atık cezasının kaldırılması için Genel Sekreterliğimiz tarafından yapılan çalışmalar sonuç vermiş ve hastanelerimiz bu cezadan kurtulmuştur.

6- Birliğimize bağlı bütün Hastanelerde hem çalışan hem de hastalar için ücretsiz şekilde internete kablosuz bağlantı ile bağlanabilmeleri için Access Point alınmış ve en kısa sürede kurulumları gerçekleştirilecektir.

7- 634 yataklı Van Kadın Doğum Çocuk ve Kardiyoloji-KVC Hastanemiz Sayın Başbakanımızın katılımıyla açılışı yapıldı.

8- 667 sayılı KHK ile birliğimize bağlanan Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Merkezinin devri alındı. Bu hastanemiz rolüne uygun hizmet vermeye başlamıştır.

9- 669 sayılı KHK ile birliğimize bağlanan Van Asker Hastanesinin devri alındı.

10- Çatak İlçe Devlet Hastanesi yeni binalarına taşındı.

11- Muradiye İlçe Devlet Hastanesi yeni binalarına taşındı.

12- Birliğimize bağlı SB. SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi TİG-TSİM uyumundan aldığı ödenek ile Türkiye 5. si Olmuştur.

13- İl genelinde birliğime bağlı sağlık tesislerinde Tescilli Yatak Sayısı 1372 den 1970 yatak sayısına ulaşmış ve 10.000 kişiye düşen yatak sayısı il genelinde 27’ ye yaklaşarak Türkiye ortalamasını geçmiştir. Ayrıca ilimiz hastanelerimizdeki Nitelikli Yatak oranı 80 üzerine ulaşarak Türkiye ortalamasının çok üstüne çıkmıştır.

14- Birliğimize bağlı tüm sağlık tesislerinin Defibrilatör, NST, EKG, USG, EKO, BT, Mamografi, Kemik Dansitometri, Dijital Röntgen Cihazları, Yeni Doğan İşitme Tarama Cihazları, Yeni Doğan Küvözleri, Ventilatör Cihazı, Cerrahi El Aletleri, vb çok sayıda tıbbi cihaz ve malzeme tedariki yapılarak hastanelerimizin teknolojik altyapıları güçlendirilmiştir.

15- Birliğimize bağlı ilçe devlet hastanelerine Oksijen Üretim Sistemi kuruldu.

16- SB. SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin MR hizmet alımı işi 4 yıl süreli 2 adet sıfır ileri teknoloji cihazlar ile ihalesi gerçekleştirildi.

17- 2015 yılına göre 2016 yılında yatak sayısı artmasına rağmen Tıbbi Atık Miktarları Azaltıldı. Yaklaşık olarak birlik genelinde 400.000TLcivarında tasarruf sağlanmıştır.

18-TehlikeliAtıkların toplanması depolanması bertaraf edilmesi için birlik geneli ihale hazırlığına gidildi.

19- Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmekte olan 2016 yılı Teknik Destek Programı Kapsamında Genel Sekreterliğimizce başvurusu yapılan “Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Önleme Eğitimi” başlıklı proje kabul edilmiş olup, 3-7 Ekim 2016tarihleri arasında 500sağlık çalışanına eğitim verilmiştir.

20- 27.09.2016 tarihinden itibaren ÇEMATEM Birimi Ayaktan tedavi hizmeti için ön izin verilmiştir. Yataklı Tedavi Hizmeti için çalışmalar devam etmektedir.

21- Birliğimize bağlı 9 Sağlık tesisimizde “ Gebe Bilgilendirme Sınıfı” hizmeti başlatılmıştır.

22- 09.01.2017 tarihinde 15 Yataklı Olan Palyatif Bakım Merkezinin yatak sayısı 20 Yatağa Çıkarıldı. Valilik onayı alınmıştır.

23- 28.12.2016 tarihinde 12 Yataklı Olan AMATEM Birimi yatak sayısının 16 Yatağa Çıkarılması için İl Sağlık Müdürlüğüne Bildirilmiştir.

24- Birliğe bağlı bütün hastanelerde hizmet veren Evde Bakım Birimleri araç, personel ve malzeme konusunda desteklenerek bir önceki yıla göre ulaşılan hasta sayısı 600 civarında iken yapılan çalışmalar neticesinde bu rakam 1200 hasta civarına çıkarılmıştır.

25- Van İli Erciş yolu üzerinde yeni inşa edilen Cezaevi Kampüsü İçinde 16 Yatak Kapasiteli Sağlık Tesisinin hizmet vermesi için tarafımızdan gerekli çalışmalara başlatılmıştır. Adalet bakanlığı ve bakanlığımız arasında yapılacak olan ortak çalışma ile Van il merkezindeki hastanelerimizden birisine ek hizmet binası veya semt polikliniği şeklinde faal hale getirilmesi hedeflenmektedir.

26- Birliğimize bağlı sağlık tesislerine (Yeni açılan hastanelerimiz başta olmak üzere) 156 TEMİZLİK, 11 GÜVENLİK, 22 VERİ GİRİŞ PERSONELİ, 24 YEMEKHANE, 14 YÖNLENDİRME OLMAK üzere Toplam 227 Hizmet Alım Personelleri Alımı gerçekleştirilmiştir.

27- Birliğimize bağlı sağlık tesislerinde görev yapan personellere yönelik genel sekreterliğimiz disiplin ve hukuk birimi tarafından; 54 personele UYARMA, 81 personele adet KINAMA, 6 personele AYLIKTAN KESME, 7 personele KADEME İLERLEMESİNİN DURDURULMASI, Ayrıca 1 personelimize 2 kere DEVLET MEMURLUĞUNDAN ÇIKARMA disiplin cezası verilmiş, 2 personelimiz de MÜSTAFİ sayılmıştır.

28- Disiplin – Hukuk Birimimizce Birliğimize bağlı sağlık tesislerine yönelik olarak yapılan 508 adet BİMER, 71 adet CİMER, 2.380 adet SABİM Başvurusu ile ilgili iş ve işlemlerin takibi yapılmıştır.

29- Disiplin – Hukuk Birimimizce Bakanlar Kurulu tarafından 20.07.2016 Tarihinde İlan Edilen Olağanüstü Hal Kapsamında Açığa Alınan ve KHK’lar İle İhraç Edilen Personellere İlişkin iş ve işlemlerin takibi yapılmıştır. Bu kapsamda 52 personel AÇIĞA ALINMIŞ, 38 personel İHRAÇ EDİLMİŞ, 4 personel GÖREVİNE İADE EDİLMİŞ olup halen 10 personelimiz AÇIKTA beklemektedir.

30- SB. SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Merkezinin standartları sağlanarak Bakanlığımız tarafından bu alanda eğitim merkezi olarak kabul edildi. 23 Kursiyere eğitim verilerek 23 kişiye sertifika verilmiştir.

31- SB. SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Merkezinin standartları sağlanarak Bakanlığımız tarafından bu alanda eğitim merkezi olarak kabul edildi. 31 Kursiyere eğitim verilerek 25 kişiye sertifika verilmiştir.

32- Birliğimize bağlı sağlık tesisleri ve çalışan personelleri için Genel Bütçeden 3.281.590,00 TL ödenek tahsis edilmiştir.

33- SB. SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İhtiyacı Olan Yanık Ünitesi Hijyenik Havalandırma Santralinin Yapılması işi. 175.820,00TLyemal edilmiştir.

34- SB. SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çatı izolasyonu Uygulama işi için 32.000,00 TL KDV dahil mal edilmiştir.

35- SB. SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gevaş Devlet Hastanesi Anti Bakteriyel PVC Yapım İşi 130.000,00 KD Vdahil mal edilmiştir.

36- 2016 yılı içerisinde toplam birlik bütçemiz 321.596.035,00 TL dir. Bu bütçe ile bütün hastanelerimizin personel giderleri dahil olmak üzere bütün ihtiyaçları 4734 sayılı KİK e göre temin edilmiştir. 53 AÇIK İHALE, 23 PAZARLIK USULÜ İHALE, 56 DOĞRUDAN TEMİN, 132 TOPLAM İHALE İŞLEMİ gerçekleştirilmiştir. Alımlarımızın bir kısmı da ihalesiz olarak DMO dan karşılanmıştır. Bütün ihalelerimizde rekabete açık şeffaf bir şekilde hizmeti de aksatmayacak şekilde gerçekleştirilmiştir. Ayrıca birliğimize bağlı tüm sağlık tesislerindeki kantin ve kafeterya ile bankamatik ve taksi durağı gibi yerlerin kiralanma işlemleri 2886 Devlet İhale Kanununa göre yapılmıştır.

 

2017 YILI İÇİN SAĞLIK PLANLARI

1- İnşaatı devam eden 224Yataklı Erciş ilçe Devlet Hastanesinin hizmete açılması.

2- Van Cezaevinde yapılması planlanan 16Yataklı Hastanenin hizmete açılması.

3- Birliğimize bağlı SB. SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde AMATEM ve ÇEMATEM birimlerinin kapasitesinin artırılması hedeflenmektedir.

4- SB. SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açılması planlanan Perinatoloji Tanı Ve Tedavi Merkezi ile Genetik Laboratuvar Kurulması hedeflenmektedir.

5- Başta SB. SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma olmak üzere Erciş ve diğer ilçe hastanelerinde Tescilli Yoğun Bakım Yatak Sayısını 139 ‘dan 205 Tescilli Yatak Sayısına Çıkarılması hedeflenmektedir.

6- Personel Eksikliğinden Dolayı Kapalı Bulunan başta İpekyolu Ek Bina ve Ana Binada ki birimlerin Bakanlığımız nazarında girişimde bulunularak hepsinin faal olmasını sağlamak.

7- 14 yataklı Yanık Ünitesinin eksiklikleri giderilerek Yanık Merkezine Çevrilmesi hedeflenmektedir.

8- Tüm hastanelerimiz ihtiyacı olan başta Yoğun Bakım ve Hasta Başı Monitörleri, İnfüzyon Pompası Cihazları vb. bütün ihtiyaçların temin edilmesi hedeflenmektedir.

9- Yatırım programına alınan Bahçesaray, Başkale ve Çaldıran İlçe Devlet Hastanelerinin ihalelerinin gerçekleşmesi ve inşaat süreçlerinin takibi hedeflenmektedir.

10- Birliğimize bağlı bütün kurumların Hekim ve Hekim Dışı Personelin ilimize atanması için azami gayret gösterilecektir.

11- Bakanlığımız tarafından belirlenen hedeflerden olan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi sayısını 1 ‘den 2 ‘ye yükseltmektir.

12-Acil Sağlık Hizmetlerinin iyileştirilmesi.

13- MHRS Oranlarının arttırılması.

14-Akılcı İlaç Kullanımının sağlanması

15- Çalışan ve Hasta Memnuniyetinin arttırılması.

16- Ülke genelinde yapımı devam eden Şehir Hastaneleri ve Sağlıklı Yaşam Merkezlerinin faaliyete geçirilmesi.

 

BÖLGE HASTANESİ İÇİN 2017 PLANLARI

1- 12 yataklı ÇEMATEM servisini aktif hale getirmek.

2- Akılcı İlaç Kullanımı polikliniklerini aktif hale getirilerek çalışan ve hastaların bilgilendirilmesini sağlayarak sağlık okur-yazar oranını yükseltmek.

3- Hastanemizin Atık Su Tahliye Kanalizasyonu sık sık arıza vermesi sebebiyle VASKİ ile ortak çalışma ile hazırlanan proje için Bakanlığımız 350.000 TL tahsis etmiştir. Mevsim koşulları düzelmesiyle ihale yapılıp sorun giderilecektir.

4- Hastanemizin ana binasının bodrum katında bulunan 4 Yataklı Mahkum Koğuşu oradan çıkarılarak fiziki koşulları daha düzgün ve insani olan eski acilimizin yerine 16 yataklı olarak taşınması, hastanemize gelen tutukluların daha iyi ve insani koşullarda tedavisi ve bakımının sağlanması planlanmaktadır.

5- Hastanemizde şuan için tescilli 114 Yoğun Bakım Yatak Sayısını personel takviyesi ile beraber tıbbi cihaz desteği ile yeni doğan yoğum bakım yatak sayısı 45 ten 63’e. Kardiyoloji yoğun bakım 13’ten 20’e, kapalı olan kadın doğum yoğun bakım 10 yataklı ünitesini açılması ve 8 yataklı 2. Basamak cerrahi yoğun bakım ünitesi açılması planlanmaktadır. Bu şekilde 114 olan tescilli yatak sayımızın 157 tescilli yoğun bakım yatak sayısına ulaşılarak Van ve çevre illerin yoğun bakım ihtiyacını Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak karşılamayı hedeflenmektedir. Ayrıca İpekyolu ek binamızda bulunan hala faal duruma getirilmeyen yoğun bakım, acil servisi ve ameliyathane birimleri gerekli personel ataması yapıldığında tarafımızca açılması planlamaktadır.

6- Yani açtığımız ve devraldığımız hastanelerde bulunan Yoğun Bakım, Acil Müşahede ve Doğumhane gibi bütün bölümlerin açılması hedeflenmektedir.

7- Hastanemize atanan Perinatoloji Uzmanı ile beraber gerekli olan cihazlar ve yataklı servis planlaması yapılmış olup, yıl içerisinde Perinatoloji Tanı Ve Tedavi Merkezi planlanmaktadır.

8- İlimize ataması yapılan ve kısa sürede göreve başlanması beklenen Genetik Uzmanı İle Genetik Laboratuvar Kurmayı hedeflemekteyiz.

9- Çocuk Böbrek Yetmezliği hastalarına Hemodiyaliz için gerekli çalışmalar yapmayı hedeflenmekteyiz.

10-Hastanemiz ihtiyacı olan EEG, Hasta Başı ve Yoğun Bakım Monitör, İnfüzyon Pompa Cihazı vb. eksiklerin tamamlanması hedeflenmektedir.

11-İskele Ek Binamızın daha kaliteli hizmet vermek adına yoğun bakım seviyesini 1. Basamaktan 3. Basamağa Çıkarılması ve tıbbi cihaz eksikliklerinin giderilmesi hedeflenmektedir.

12-Hastanemiz Ana Girişindeki Trafik Akışı Sorununu Van Karayolları Bölge Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunularak sorunun ortadan kaldırılması, ayrıca hastane bahçesinde en az 2 vale görevlendirilmesi ve hastane ana giriş yolu genişletilmesi hedeflenmektedir.

13-Bakanlığımız ve Diyanet işleri başkanlığının izinleri ile Şifahane Camisinin inşaatına yıl içinde başlanması hedeflenmektedir.

 

BAHÇESARAY DEVLET HASTANESİ

1- Acil Servisin Genişletilme Çalışması.

2-Hastane bahçesine Aile Hekimlerinin hizmet vermesi için 7 adet konteyner kurulması planlanmaktadır

3- Dijital Röntgen cihazı alınması.

4- Seyyar Röntgen Cihazı alınması

5- Yeni Bir Hastanenin yapılması için tarafımızca belirlenen arsa üzerinde 30 yataklı hastane ve 10 adet lojman ile birlikte yapılması için gerekli girişimlerde bulunulması.

6- Yardımcı Sağlık Personelinin arttırılması için gerekli girişimlerde bulunulması.

 

BAŞKALE DEVLET HASTANESİ

1- Hastane ve Lojman binalarının Çatıları, Dış Ve İç Cephe Boyama, Kapı Ve Pencerelerin değişimi.

2- Hastane Isınma Sisteminin yenilenmesi

3-Acil servis birimine Yatak, Tekerlekli Sandalye Ve Sedye alınması.

4- Diyaliz birimi için 4 Motorlu Hasta Yatağı alınması.

5- İlçemize 75 Yataklı Ve 10 Lojmanlı yeni bir hastane yapılması için arsası belirlenmiştir. Bakanlığımız tarafından yatırım programına alınmıştır. Bu yıl içerisinde ihalesinin yapılması için tarafımızdan takibi yapılacaktır.

6- Hastanemizde eksik olan Hekim Ve Yardımcı Sağlık Personelinin tamamlanması için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

 

ÇALDIRAN DEVLET HASTANESİ

1- Hastanemizin mevcut olan Kanalizasyon Sistemini şehir kanalizasyonuna bağlamak için çalışmaların ivedi şekilde yapılması.

2- Hekim Ve Hekim Dışı Sağlık Personeli takviye edilmesi.

3- Ameliyathanenin aktif hale getirilmesi.

4- Hastane girişlerinin kar, yağmur, güneş, soğuktan en az şekilde etkilenmesi için Sundurma Yapılması.

5- İlçemizde 75 Yataklı Ve 10 Lojmanlı hastanenin yapılması Bakanlığımız tarafından onaylanmış ve yatırım programına alınmıştır. İhalesinin bir an önce yapılması için gerekli girişimlerde bulunulacaktır.

 

ÇATAK DEVLET HASTANESİ

1- Hastanemizin Hemodiyaliz Ünitesi, Mutfak Birimi, Lojman, Depo, Evsel Atık Ve Tehlikeli Atık gibi eksikliklerin giderilmesi çalışmaları tarafımızdan yapılacaktır.

2- Hastanemizde Hasta Bazlı İlaç Çekilmesi Sistemine geçmek ve acil servise bir Cep Eczane yaparak İlaç Güvenliğini ve Akılcı Kullanımını sağlamak

3- Hemşire Çağrı Sistemi ve Acil Kod sistemlerini devreye almak

4- Hastanemizin ihtiyacı olan özellikle Kadın Doğum, Çocuk Hastalıkları, Genel Cerrahi Ve Anestezi Uzmanı ile yeteri kadar Yardımcı Sağlık Personeli atanması için gerekli girişimlerde bulunmak.

5- Hastanemizin yeterli kadar Kamera Temin Edilerek görüntü arşiv süresinin 6 Aya Çıkarılması için gerekli çalışmaların yapılması.

6- Sterilizasyon Ünitesinin biran önce faal hale getirilmesini sağlamak.

7- Yeni doğan Yoğun Bakım Ünitesi, Ameliyathane, Acil Servis Girişine Sundurma, Acil Sedye Rampası gibi eksikliklerin giderilmesi.

8- Hastane içerisinde Çocuk Oyun Alanı, Emzirme Odası, Mescit, Çevre Düzenlemesi ve Otopark gibi çalışmaları yapmak.

 

ERCİŞ DEVLET HASTANESİ

1- Yeni Hastanemizin ihtiyacı olan Bütün Tıbbi Cihazları Alımlarının yapılması.

2- Yeni Hastanemizin Kantin Ve Kafeterya İhalesi yapılmış ve sözleşmeye bağlanmış ve hastane açılınca hizmet vermeye başlayacaktır.

3- Hastanede bulunan 4 kesit eski Tomografi cihazı ihalesi yenilenerek 16 kesit daha kaliteli bir cihazın temin edilmesi sağlanacaktır.

4- Mevcut hastanemiz yeni binaya taşındıktan sonra Bakanlığımızdan aldığımız izin üzerine 20 ÜnitliAğız Ve Diş Sağlığı Merkezini kurmayı hedeflemekteyiz.

5- Hastanemizin Hekim Ve Yardımcı Sağlık Personel İhtiyacını gidererek daha kaliteli hizmet sunmayı hedeflemekteyiz.

6- Yeni açılacak olan hastanemizde Yoğun Bakım Yatak Sayısı İle Ameliyathane Masa Sayısını arttırmayı hedeflemekteyiz.

7- Hastanemiz Evde Bakım Biriminde kullanılan Araç Sayısını 2 ye çıkarmayı planlamaktayız.

8- İlçemize 1 adet Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açmayı planlamaktayız.

9- Hastanemize bakanlığımız tarafından alınan yeni 1 Adet Dijital Mamografi Cihazı kısa süre içerisinde kurulumu sağlanacaktır.

 

GEVAŞ DEVLET HASTANESİ

1- Yeni doğan Yoğun Bakım Ünitesi için Kuvöz Ve Doğum Masası alınması.

2- Poliklinik bekleme alanları için eksik Hasta Bekleme Koltuklarının alınması

3- Dış Cephe Mantolama ve Boyama

4- Bekleme alanları ve hasta odaları içini Eksik Yerlere Televizyon Alınması

5- Acil servise Medikal Gaz Tesisatı yapılması.

6- Acil servisi Genişletme Projesi

7- Hastane Ağ Sistemi Ve Güvenlik Kamera Sisteminin Yenilenmesi

8- Fiziki mekan yetersizliğinden dolayı Ek Bina (İdari Bina) Talebi

9- Hastanemize entegre olan B Tipi 112 İstasyonunun ayrılması

 

MURADİYE DEVLET HASTANESİ

1- Yetişkin Ve Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitelerini hizmete açmak.

2- Binamızdaki Ameliyathane Oda Sayısını 2’ye çıkarmak.

3- İlçemiz ve köylerindeki Evde Bakım Hastalarının tümünün bakımını hastanemiz bünyesindeki evde bakım birimi tarafından üstlenmek.

4- Eski Hastane Binamızın Ve Lojmanının Depreme Dayanıklılık Tetkikinin yaptırılarak yıkılması veya güçlendirilmesi kararının verilmesini sağlamak.

5- Hastanemizin ihtiyacı olan Hekim Ve Hekim Dışı Personelin hastanemize atanmasını sağlamak için gerekli girişimlerde bulunmak.

6- Hastanemizin ihtiyacı olan 8 Adet Yoğun Bakım Monitörü Ve Ameliyathane için gerekli olan Cerrahi Ve Anestezi Pendantlarının Teminini sağlamak.

 

ÖZALP DEVLET HASTANESİ

1- Hastane girişindeki ana yola kavşak ve trafik ışığı talebinde bulunulmuş ve sonuçlanması için tarafımızca takibi yapılacaktır.

2- Yazın sel sularının tahliyesi için hastane bahçesi duvarına kanal yapılması için gerekli girişimlerde bulunulmuştur.

3- Hastane su ihtiyacı için sondaj çalışması yapılması planlanmaktadır.

4- Hastanemiz özellikle acil servis girişi olmak üzere diğer girişlere de kar, yağmur ve güneşten korunmak için sundurma projesi yapılmış ve genel bütçeden gelen ödenek ile ihalesi Genel Sekreterliğimiz tarafından yapılmıştır. Kısa süre içerisinde imalatı sağlanacaktır.

5- Hastanemizin ihtiyacı olan Uzman Hekim ve Yardımcı Sağlık Personellerinin atanması için gerekli girişimlerde bulunulacaktır.

6- Hastanemizin ilgili birimlerinin ihtiyacı olan Endovizyon sistemi, KBB Ameliyat Mikroskobu, URS Tıbbi cihazlarının ihalesi yapılmış ve kısa sürede teslimatı beklenmektedir.

 

VAN ADSM

1- Hekimlerimizin kullandığı dinamik enstrümanlar (aeratör, mikro motor, anguldurva) artırılarak dinamik enstrümanların gün içinde en az 1 kere sterilizasyona gönderilmesi planlanmaktadır.

2- Binamızın kesin kabulü yapılmadan eksik imalat olarak gördüğümüz (havalandırma, schiller sistemi elektrik tesisatı vs.) sağlık müdürlüğümüz bünyesinde takibi yapılarak tamamlattırılması.

3- Binamızın arsa problemi yüzünden alamadığımız yapı kullanım iznini almak ve buna bağlı ağız ve diş sağlığı merkezimizin tescilli ünite sayısını 75’e çıkarmak.

4- Binamızın bahçesinin peyzaj düzenlemesini yaptırmak.

5- Veznemize pos cihazı konularak hastalarımızın protez katkı paylarını ve personelimizin yemek ücretleri vs. gibi ödemelerinde kolaylık sağlanması amaçlanmaktadır.

6- Diş hekimi sayımızın artmasına bağlı olarak devam eden MHRS uygulamasına geçilmesi sağlanıp 182 veya MHRS’den 1 kere randevu alan hastalarımızı tekrar 182 veya MHRS’ye yönlendirilmeyip diğer tüm devam eden tedavileri için hastanemizden randevularının oluşturulması planlanmaktadır.

7- Çocuk hastalarımız için merkezimiz içerisinde çocuk oyun alanı planlanmaktadır.


ŞEHRİVAN SAĞLIK: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim