Van Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl açılan ve kısa bir sürede yüzlerce öğrencisi ile kentli çocuklara hizmet vermeye başlayan Perperok (Kelebek) Kreş ve Gündüz Bakımevi ikinci eğitim ve öğretim yılına başladı.

 

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Gençlik Şube Müdürlüğü tarafından geçen yıl açılan Perperok Kreş ve Gündüz Bakımevi, 2016–2017 eğitim öğretim yılına başlayarak çocuklara kapılarını açtı. Kentte ilk olma özelliği taşıyan ve eğitimlerin tamamen Kürtçe verildiği kreş, geçen yıl olduğu gibi bu yılda kentli yurttaşların yoğun talebi ile karşılandı. Kentin Şabaniye Mahallesi’nde 4 katlı ve bahçeli olan bir apartmanda, 80 öğrenci ile eğitim dönemine başlayan kreşe 2 ve 6 yaş arasında değişen iki grup kabul edildi.

 

ÇOCUKLAR İLK GÜNDE KREŞİN KEYFİNİ ÇIKARDI

Geçen yıl 18 öğrenciyi mezun eden kreş, bu yıl yeni sınıflarla öğrencilere kapılarını açtı. 6 eğitmen ve 5 eğitmen yardımcısı ile yeni eğitim ve öğretim yılına başlayan öğrenciler için her şey düşünülerek hayata geçirildi. Çocukların kreşe adapte olmaları için matematik, drama ve müzik eğitiminin yanı sıra halkoyunları ve spor eğitimleri de verilecek. Yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde aileleri ve kreşe ait servisle gelen çocuklar, kendileri için hazırlanan kahvaltıyı yediler. Kahvaltının ardından kendileri için hazırlanan oyun odalarında oyun oynayan çocukların bazıları anne ve babalarından ayrı düştükleri için ağlarken, bazıları ise oyun oynayarak kreşin keyfini çıkardı. Her şeyin düşünüldüğü kreşte çocuklar için uyku odaları ve sağlık odaları da kuruldu.

 

AİLELER KREŞLERİN YAYGINLAŞTIRILMASINI İSTEDİ

Çocuklarını büyük bir mutluluk ile kreşe getirdiklerini ifade eden aileler, belediyenin yapmış olduğu hizmetten dolayı teşekkür ettiler. Çocuklarının kendi anadilleri ile eğitim görmelerinin büyük bir avantaj olduğunu ve bu nedenle çocuklarını kreşe tereddütsüz bir şekilde kayıt yaptırdıklarını dile getiren aileler, bu türden kreşlerin kentte yaygınlaşmasını istediler. Kentte bulunan özel kreşlerinde Kürtçe eğitim yapmalarını isteyen aileler, Kürtçenin yaygınlaşmasında kreşlerin büyük bir öneminin olduğunu söylediler.

 

“ÇOCUKLARA KENDİ ANADİLLERİNİ ÖĞRETİYORUZ”

Kreşin yeni eğitim ve öğretim yılına ilişkin bilgi veren Perperok Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Çimen Ümit, kreş olarak geçen yıl olduğu gibi bu yılda yeni eğitim ve öğretim yılına başladıklarını ifade ederek,″Geçen yıl içerisinde 75 öğrencimizden 18'ini mezun ettik.  Eğitmenlerimiz ve ailelerimiz ile birlikte bir yıllık eğitimizi başarılı bir şekilde tamamladık. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda yine 75 öğrenci ile eğitime başlıyoruz. Kreşimizde toplam da 14 eğitmen ve yardımcı eğitmen bulunmaktadır. Kreşimizde öğrencilerimize kültürümüzü, sanatımızı, oyunlarımız, hikâyelerimizi ve dilimizin eğitimin vererek bu çocuklarımızı eğiteceğiz. Bunun için eğitmen arkadaşlarımız ile beraber geçen yıl olduğu gibi yılda en iyi şekilde eğitim yılımızı tamamlayacağız″ Dedi. 

Editör: TE Bilisim