Bitlis-Tatvan Karayolu üzerinde bulunan tarihi El-Aman Hanı önünden başlayan Bisiklet turunda Bitlis Vali yardımcıları Akif Pektaş, Alp Eren Yılmaz ve Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, bisikletçilerle bir süre bisiklet kullandı. Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen 100 bisikletçi Van Gölü etrafında 430 kilometre boyunca pedal çevirecek. Bisiklet turuyla aynı zamanda Van Gölü'ne olan ilgiyi de artırmak hedefleniyor. Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ‘Pedal Pedal Van Gölü Bisiklet Turu'nu, Van Gölü Su Sporları Festivali kapsamında düzenlediklerini söyledi. Bisiklet turuna Türkiye'nin farklı kentlerinden toplam 100 sporcunun katıldığını ifade eden Yılmaz, dışarıdan gelen misafirleri ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ise Van Gölü Su Sporları Festivali'nin startını bisiklet turuyla verdiklerini söyledi. Bisiklet turunun artık Bitlis ve Tatvan'ın bir geleneği haline geldiğini ifade eden Erkan, "Bundan sonrada her yıl aynı kapsamda etkinliğimize devam edeceğiz. Van Gölü Su Sporları Festivali Bitlis ve ilçelerinde de farklı etkinliklerle kutlanacak. Festival 3 gün sürecek. Bu etkinliğe Türkiye'nin her tarafından 500'e yakın uluslararası sporcular katılacak. Bütün halkımızı bu etkinliğe bekliyoruz." dedi.
Bisiklet İl Temsilcisi, Mehmet Muhip Ada'da, Bisikletle 430 kilometre yol alarak Van Gölü çevresin 3 günde tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti. İzmir, İstanbul, Antalya, Mersin, Van ve Bitlis olmak üzere birçok farklı ilden toplam 100 sporcunun organizasyona katıldığını belirten Ada, amaçlarının kentin kültürel varlıklarını tanıtmak ve Van Gölü'nün çevresindeki güzellikleri Türkiye'ye ve dünyaya göstermek olduğunu ifade etti.
Ada, "Önümüzdeki yıllarda bu organizasyonu uluslararası bir etkinliğe dönüştürüp 500 sporcunun katılacağı bir organizasyon haline getirmeyi hedefliyoruz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim