ŞEHRİVAN GÜNCEL: YUNUS EMRE AYKAÇ - ÖZEL HABER

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı teşvik paketleri kapsamında bakanlar ile görüşen sanayiciler Van’ın paketten daha fazla yararlanması için görüşmelerde bulundu. Geçtiğimiz hafta yaptıkları bir açıklama ile pakette mevcut yatırımcının da olması gerektiğini belirten sanayiciler, Van'daki ekonomik duruma dair de önemli tespitler paylaşmıştı. Bu görüşmelerin ardından yapılan Güç Birliği Toplantısı'nda da gündeme gelen konunun hemen akabinde Ankara'da ardı ardına 3 önemli bakanla görüşmeler gerçekleşti. Toplantıda Van sanayicilerin yanı sıra Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk’te yer aldı. 2 vekilin öncülüğünde gerçekleşen toplantıda önemli sonuçlar elde edildi. Yapılan toplantıyla ilgili gazetemize konuşan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, verilecek olan teşvik ve paketler için Van merkez seçildiğini söyledi.

 

KAYATÜRK: BEŞİR HOCAMIZ ÖNCÜLÜK ETTİ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ilk olarak şunları söyledi: “3 bakanlığımız ile görüşmeler yapıldı. Maliye bakanımız, kalkınama bakanımız ve ekonomi bakanımız ile görüşmeler yapıldı. Tamamen Van ekonomisine yönelik bir toplantı yapıldı. Beşir Hocayla birlikte bizde bu toplantılara katıldık. Beşir Beyin bundan haberi vardı. Beşir Hocamızın bu konuda gayretleri var. Kendileri bu konuda çok yardımcı oldular ve bu toplantılar yapıldı.”

 

 

“EN FAZLA YARARLANAN ŞEHİR OLMAK İSTİYORUZ”

OSB’nin gidilen her bakanlığa dosya sunduğunu file getiren Kayatürk, “Gittiğimiz her bakanlıkta, Organize Sanayi Bölgesi başkanı ve ekibi bir çalışma getirmişler o toplantılardan yeni pakette Van’ın daha fazla faydalanması ve yeni kurulacak şirketler hususunda da eski şirket ve firmalarında mağdur olmaması için bir çalışma sundular. Van’ın sorunlarıyla ilgili kimine 10 maddelik, kime 7 maddelik sorunlar sundular. Bizim içinde önemli Van alakalı olmasıdır. Van’ın bu paketle en hızlı şekilde ayağa kalkan şehir olmasını istiyoruz. Van’ın en fazla faydalanan şehir olmasını istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

 

KAYATÜRK: VAN MERKEZ OLACAK

Bakanlıklarla daha öncede görüşmeler yaptıklarını dile getiren Kayatürk paket ve teşviklerin verilmesinde Van’ın merkez olacağı müjdesini verdi. Kayatürk şöyle devam etti: “Biz bu konuda ilgili bakanlıklarla bugün görüşmüyoruz. Daha öncede görüştük. Onlar gelemden önce maliye bakanımız ile Van’la alakalı ayaküstü sohbet ettik. Aynı şekilde sanayicilerimiz gelemden önce yine kalkına bakanımız ile uzun süren bir görüşme yaptık. Biz Van’ı merkeze alıyoruz. Burası çok önemli kalkınma bakanlığı bu teşvikleri ve destekleri Van’dan başlatacak. Yani Van bu anlamda merkez olacak. İlk toplantıda Van’da yapılacak.”

 

OSB’DEN SONRA TSO’DA ANKARA’YA GİDİYOR

Sanayicilerin ardından Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın da Ankara’daki görüşmelerine katılacaklarını dile getiren Kayatürk, “Biz bu konuların hepsini tüm bakanlıklarımız ile görüşüyoruz. Bugün bu heyet geldi. Şimdi de Ticaret ve Sanayi Odasının gelişiyle ilgili maliye bakanlığından randevu talebinde bulunacağız. Vergi terkini için bu görüşme yapılacak. Terkini sanayici arkadaşlarımız da dile getirdiler. Ancak onlarda daha çok pakete odaklandılar. Van bu paketten ne kadar faydalanabilir? Diye görüşmeler yaptılar. Bunu öne çıkarmaya çalıştılar ki biz bunun altyapısını daha önceden hazırlamıştık. Bakanlar ile görüşmüştük. İş birazda pratiğe dökülünce bakanlarımızın onları dinleme şansı oldu.” Dedi.

 

 

“TSO TERKİN İÇİN BAKANLA GÖRÜŞECEK”

Ankara’ya gidecek olan TSO ekibinin terkini gündeme getireceğini vurgulayan Kayatürk şunları kaydetti: “Vergi terkinin bu arkadaşlar bakanlarımız ile görüştü. Ayrıca TSO ekibi ve biz iki milletvekili olarak öncülük edeceğiz. Van’ın durumunu masaya koymak istiyoruz. Vergi terkini olur, vergiden en fazla nasıl yararlanabilir, taksitlendirilmede nasıl olur. Bu konularda son noktayı koymak adına bizim birkaç görüşmemiz olacak. Ayrıca birde TSO’nun 10 kişilik bir randevu talebi vardı onu da bakan beye ilettik.”

 

KAYATÜRK: YETER Kİ VAN SÖZ KONUSU OLSUN

Van için her zaman kapılarının ve bakanlıkların hazır olduğunu söyleyen Kayatürk, “Van’da kim gelirse ve yeter ki Van söz konusu olsun. Onları bakanlarımızla bir araya getireceğiz. Bu dönemim çok verimli bir dönem olması için elimizden geleni yapıyoruz. Van’ın çehresini değiştirecek, Van’ın tekrardan ekonominin temsilcilerinden biri yapacak şansın yakın olduğuna inanıyorum. Bu şansı tepmemiz gerekiyor. Van’da herkesin el eke vermesi gerekiyor. Söz konusu Van olunca biz herkesle, her platformda buluşmaya ve Van için bir şeyler yapmaya hazırız.” İfadelerini kullandı.

 

 

“VAN’I KONUŞUYOR VE İNSANLARI DAVET EDİYORUZ”

Birinci önceliklerinin Van olduğunu ifade eden Kaytürk uluslararası toplantıları Van’a getirmeye devam edeceklerini söyledi. Kayatürk şunları ifade etti: “Biz Van’ı düşünüyoruz. Bizim birinci görevimiz Van milletvekili olmak. Bizim burada hem Beşir hocamızın hem de benim önemli komisyon başkanlıklarımız var. Çalışmalarımız var ve bu çalışmalar çerçevesinde çalışıyoruz. Türkiye için çalışmamamız gerekiyor. Türkiye kötü günlerden geçiyor. Bunları yaparken bile yine Dünyanın her yerinde aklımız Van’da oluyor. Ben ne zaman Pakistan’da, Hindistan’da bir görüşme yaptığımız siyasi mesele biter bitmez Van ekonomik ve turizm değerlerini anlatıyorum onları Van’a davet etmeye çalışıyoruz. Bununla beraber bu yıl Asya Parlamentolar Birliği Başkanı olarak dönem başkanlığının Türkiye alınması için diğer vekil arkadaşlarımızla birlikte büyük çaba gösteriyoruz. Bunu genel kurulu Ankara’da yapılacaksa bile, komisyon toplantısının Van’da yapılması için çaba gösteriyoruz. İnşallah onda da başarılı olacağız.”

 

KAYATÜRK: VAN İÇİN ÇABALARIMIZ VAR

Van’da daha önce yapılan toplantılar hakkında konuşan Kayatürk son olarak, “Daha önce uluslararası toplantıları Van’da yaptığımız gibi. Ayrıca dışişleri bakanlarımızı Van’da toplamak için büyük çabalar gösterdik. İran ve Türkiye dış işler bakanlarını Van’a getirdik. Bunun dışında eyalet başkanlarını Van’a getirdik. Savaş mağduru kadınların hikâyelerinin anlatıldığı bir toplantıyı yine Van’da yaptık. Buna benzer toplantıları yapacağız. Bunun yanın da siyasi toplantıları, enerji, tekstil ve çeşitli ekonomi toplantıları da Van’da yapmak için çabalarımız var.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim