Malatya'da eğitim gördüğü okuldaki öğretmenleri tarafından spora yönlendirilen 13 yaşındaki otizmli sporcu Yağmur Aladağ, koşu ve uzun atlama branşlarında 3 yıldır katıldığı Türkiye şampiyonalarından altın madalyayla dönüyor.

 

Meral ve Nihat Aladağ çiftinin tek çocukları olan, rahatsızlığı nedeniyle çevresindekilerle uzun bir süre uyum sağlayamayan Yağmur, öğretmenlerinin önerisi üzerine spora yönlendirildi. Sporu çok seven Yağmur, Nefes Spor Kulübü Başkanı ve antrenör Mürsel Kurt ile çalışarak kısa sürede kendini geliştirdi. Spor sayesinde daha sosyal bir çocuk haline gelen Yağmur, katıldığı bölge ve Türkiye şampiyonalarında elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

 

Atletizme 200 metre koşuyla başlayan, ardından 400 metre koşan Yağmur, bu branşın yanı sıra uzun atlamada da katıldığı Türkiye şampiyonalarında 3 yıldır altın madalya kazanıyor. Daha başarılı olmak için haftanın 4 günü çalışan Yağmur, yaptığı açıklamada, atletizmi çok sevdiğini söyledi. Elde ettiği başarılardan dolayı mutlu olduğunu anlatan özel sporcu, "Hedefim milli takıma seçilmek." ifadesini kullandı.

 

"STRESİNİ, SIKINTISINI KOŞARAK ATABİLİYOR"

Anne Meral Aladağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 yaşında spora başlayan kızında her anlamda olumlu değişiklikler yaşandığını söyledi. Çocuğunun fiziksel olarak herhangi bir sıkıntısının bulunmadığını belirten anne Aladağ, "Kızım spora başlamadan önce evde sürekli huzursuzluk çıkarıyordu. Ancak spora başladıktan sonra agresifliği gitti. Evde oturup bizi dinleyecek fırsat buldu. Spordan önce hiperaktiflik gibi durumumuz vardı ama şimdi öyle değil. Kızım stresini, sıkıntısını koşarak atabiliyor." dedi.

 

Kızının elde ettiği başarıların kendilerini gururlandırdığını anlatan anne Aladağ, "Şu an çok mutluyuz çünkü kızım Türkiye'de artık derece yapar oldu. Kızımın daha büyük başarılar elde edeceğine inanıyoruz. Türkiye şampiyonlukları var ama kızımın milli takıma seçileceğine inanıyoruz. İnşallah kızımı milli takımda görürüz." diye konuştu.

 

"SPORA BAŞLADIĞI İLK YIL ŞAMPİYON OLDU"

Nefes Spor Kulübü Başkanı ve Yağmur'un antrenörü Mürsel Kurt da özel sporcusuyla 2013'ten bu yana bölge ve Türkiye şampiyonalarına katıldıklarını anlattı. Yağmur'un spora başladığı ilk yıl 200 metre koşu ve uzun atlamada hem bölge hem de Türkiye şampiyonluğunu elde ettiğini ifade eden Kurt, sporcusunun başarısının kendisini gururlandırdığını vurguladı.

 

Kurt, Yağmur'un son 3 yıldır katıldığı Türkiye şampiyonalarından altın madalyayla döndüğünü belirterek, şunları kaydetti: "Yağmur spora başladığı ilk yıl şampiyon oldu. Performansı çok iyi. Derecelerini her geçen gün geliştiriyor. Uzun atlamada 1,35 metreyle ile başladığımız dereceyi 2,63'e kadar çıkardık. 400 metre koşuyu ise 1 dakika 90 saniyeden 1 dakika 35 saniyeye indirdik. Son olarak 8-11 Mart'ta Antalya'da yapılan Özel Sporcular Bölge Şampiyonası'nda iki madalya kazandık. Şu an Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından 27-29 Mayıs'ta Adana'da yapılacak Türkiye Atletizm Şampiyonası'na katılacağız. Bu şampiyonadan da 2 altın madalya bekliyoruz. Hedefimiz Yağmur'un milli takıma seçilmesi. Derecelerini daha da geliştirmek için antrenmanlarımız sürüyor." 

Editör: TE Bilisim