ŞEHRİVAN ÖZEL - 15 Temmuz'daki Darbe Kalkışması'ndan sonra Türkiye genelindeki operasyonlar devam ederken OHAL ile birlikte de Van'da da hareketli günler yaşanmaya başladı. Gazete yayımlanan Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle Van’da, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı belirlenen 7 özel öğretim kurumu, 13 dernek, 1 vakıf ve 1 sağlık kurumu kapatıldı. Bu kurumlardan birisi olan Özel İstanbul Hastanesi ile ilgili de flaş gelişmeler yaşandı.

2016 yılı başında SGK tarafından sözleşmesi iptal edilen Özel İstanbul Hastanesi'nde ilk olarak bu sabah polis ekiplerince arama yapılmaya başlandı. Sabah saatlerinde hastane ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, içeride de uzun süre arama gerçekleştirdi.

 

AYNI GÜN DEVLETE GEÇTİ!

6 aydan bu yana akıbeti belirsiz olan ve bir ay önce de Van İl Sağlık Müdürü'nün kayyum olarak atandığı hastanede aramalardan sonra devir işlemleri başladı. OHAL kapsamındaki kanun hükmündeki kararnameler gereğince el konulan hastane aynı saatlerde hazine malı oldu. Paralel yapı üyelerine ait hastaneni devri ilgili kurumlar nezaretinde Van İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredildi. Gün boyunca devir işlemleri sürerken İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da hastanenin bu kez de Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne devri için işlemler başlatıldı.

 

KAMU HASTANELERİ ALDI!

Devir işlemleri başlatılan hastanenin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne devri devam ederken gün boyunca işleyen süreçte hastane ile ilgili jet kararlar da verildi. Hükümetin OHAL ile birlikte 'hızlı işleyecek' dediği işlemler Van'daki sağlık kuruluşunun devrinde de hissedilirken Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin de hastaneyi hemen açma yönünde karar aldığı belirtildi. Şehrivan Gazetesi tarafından edinilen bilgiye göre hastaneyi hemen faaliyete koymak için çalışmaları başlatan Genel Sekreterlik hastaneni Pazartesi günü itibariyle devlet hastanesi poliklniği olarak açılması için talimatı verdi.

 

TEMİZLİK BAŞLADI HASTANE AÇILIYOR!

Uzun süredir kapalı kalan hastanenin bir semt poliklniği olarak açılması için jet talimat verilirken hastanenin hemen Pazartesi gününden itibaret açılacağı öğrenildi. Kadroların oluşturulması için hemen hazırlıklar başlarken hastanenin temizliğine başlandığı çalışacak isimler için de harekete geçildiği öğrenildi. Öte yandan eski çalışanların da hastanede çalıştırılması yönünde bir hazırlık yapıldığı öğrenilirken bu noktada eski çalışanlar hakkında yapılacak detaylı incelemelerin ardından geri alımlar olabileceği bilgisine ulaşıldı. 


(Kaynak: Şehrivan Gazetesi)

 

Editör: TE Bilisim