Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi. Van'da görev yapan özel güvenlik personelinin katıldığı iftar programına Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, iş adamı Faruk Alpaslan ve Güvenlik İş Sendikası Genel Başkan Ömer Çağrıcı katıldı. İftar sonrası katılımcılara seslenen sendika Genel Başkanı Ömer Çağrıcı, kanunlar nezdinde şehitlik ve gazilik hakları olduğunu ve bu haklarını talep ettiklerini anlattı.

 

Van'da görev yapan özel güvenlik görevlileri iftar programında bir araya geldi. Güvenlik İş Sendikası Van şubesinin tarafından düzenlenen iftar programına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, iş adamı Faruk Alpaslan, Güvenlik İş Sendikası Genel Başkan Ömer Çağrıcı, Genel Başkan Yardımcıları Remzi Karataş, Ünal Keskin, Caner Yılmaz, Ahmet Doruk, İl Başkanı Mehmet Naci Beyter, İl Başkan Yardımcıları Selami Bilen, Metin Erol, Bölge Uzmanı Ersin Ebiri, Hukuk Müşaviri Levent Atabey ve 700'e yakın davetli katıldı. Büyük bir katılımın olduğu iftar programının sonunda kısa bir konuşma yapan Güvenlik İş Sendikası Van şube Başkanı Mehmet Naci Beyter katılımlarından dolayı katılımcılara teşekkür etti. Beyter'in ardından konuşan Genel Başkan Ömer Çağrıcı, özel güvenlik görevlilerinin sorun ve sıkıntılarından söz etti.

 

"BEŞİKTEN MEZARA GÜVENLİK SAĞLIYORUZ"

Toplumun her alanında görev yapan özel güvenlik görevlilerinin sendikası olduklarını anlatan Çağrıcı, "2011 yılında kurulduk ve 30 bin üyemiz var. Bizler kamuda da güvenliği tamamlayıcı mahiyeti olan özel güvenlik görevlileriyiz, bizler her evde bir aileyiz. Bizler gerçekten önemli görevleri ifa ediyoruz. Görev alanlarımızda can, mal ve namus koruyoruz. Ben burada özel güvenlik görevlilerini anlatmak istiyorum. Biz özel güvenlik görevlilerinin sorun ve sıkıntıları var. Kamu güvenliğini sağlayan polisin, askerin, korucunun ve zabıtanın yani bize benzeyen işleri yapan herkesin toplumda gördüğü saygınlığı görmek istiyoruz. Biz bu noktada bazı sorunlar ve sıkıntılar yaşıyoruz. Türkiye'de 320 bin görevlimiz var. Özel güvenliğin yaşadığı sorunları ve sıkıntıları ele almak gerekiyor. Bir insan hastanede dünyaya geliyor, orada özel güvenlik var. O insan ilkokula, ortaokula daha sonra liseye gidiyor, ama her zaman kapısında özel güvenlik var. Üniversite de, askerlik şubelerinde Mehmetçik adaylarımıza bile eşlik eden biz özel güvenlik görevlileri varız. Askerlik sonrası işe başlarken, kamu veya özel sektörde de özel güvenlik ile karşılaşıyoruz. Parklarda, bahçelerde, bütün kamu kurumlarında ve sosyal alanlarda özel güvenlik görevlileri var. Bugün mezarlıklarda bile özel güvenlik var. Yani bir insan doğduğu gün özel güvenlik hayatında oluyor ta ki öldüğü güne kadar özel güvenlik var hayatında. Biz buna beşikten mezara güvenlik diyoruz." Dedi.

 

"HAKLARIMIZI TALEP EDİYORUZ"

Toplumun huzur ve güveni için görev yaptıklarını anlatan Çağrıcı, "Bizler toplumda halkımızın huzuru ve güvenliği için görev yapıyoruz. Bazı arkadaşlarımız düşük ücret politikalarına göre görev yapıyor ama bizler hak ettiğimizi almadığımızı da buradan yetkililere de söylüyoruz. Bizlerin 2 tane sorunu ve sıkıntısı var. Bizim kanunlar nezdinde şehitlik ve gazilik hakkımız var. Biz bunları talep ediyoruz. Burası Van doğunun incisi. Benim çok kıymet verdiğim bir yer. Yönetim kurulu üyemizin de olduğu bir yer. Ben Van'ı ve Vanlıları çok seviyorum. 81 ildeki tüm teşkilatlarımız Van'dan haberdardır. Bu noktada Van'ı önemsediğimizi de buradan belirtmek istiyorum." Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim