Özalp Kaymakamlığı ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce kadın istihdamına katkı sağlamak amacıyla kadınlara yönelik çağrı merkezi kursu açıldı.

 

Kursa, merkez ve köylerden gelen 32 kadın katılıyor. Kadınlara yönelik açılan 544 saatlik çağrı merkezi kursu, 3 ay sürecek.

 

Çağrı merkezi kursu eğitmeni ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğretmeni Evin Aktaş, küreselleşen dünyada insanlara daha iyi hizmet sunabilmek ve kadınlara iş imkanı sağlamak amacıyla bu kursu açtıklarını söyledi.

 

Kursu kadınlara yönelik açtıklarını ifade eden Aktaş, şöyle konuştu:

 

"Şu anda merkez ve köylerden gelen 32 kursiyerimiz var. Bu alanda kurs açma amacımız iş yelpazesinin daha geniş olmasıdır. Van'da çağrı merkezi açıldı. Burada yetiştirdiğimiz kadın elemanlarımızı orada iş imkanı sahibi olmalarını istiyoruz. Kursumuzu tamamlayan kadın kursiyerlerimize sertifikalarını veriyoruz. Sertifikalarını aldıklarında kadınlarımız bu alanda rahatlıkla iş sahibi olabiliyor."

 

Kursiyerlerden Naciye Tezel ise, bu kursun kendilerine çok faydalı olduğunu söyleyerek, "Özalp'ta oturan kadınların herhangi bir iş imkanı ve mesleği yok. Şartlarımız bu bakımdan çok kısıtlı. Öncelikle ortamdan dolayı ve hocamızın sayesinde hem sosyalleştik hem de faaliyetlere katılmış olduk. Devletimiz bu alanda kadınlara daha öncelik veriyor." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim