Van’ın Özalp Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı tarafından başlatılan ‘Sağlıklı yaşamlar, mutlu insanlar’ projesiyle 50 kimsesiz ve yaşlı vatandaşın evi temizlendi. 


Özalp Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı tarafından başlatılan ‘Sağlıklı yaşamlar, mutlu insanlar’ projesi kapsamında ihtiyaç sahibi ve kimsesiz 65 yaş üstü engelli ve yaşlıların evleri temizlenerek ihtiyaçları karşılanıyor. Özalp SYDV tarafından başlatılan projede 5 kişiye iş imkânı sunularak, ilçe merkezi ve mahallerde daha öncede tespit edilen 50 kimsesiz 65 yaş üstü engeli ve yaşlı kişilerin evleri temizlen kişilerin uzmanlar tarafından sorunları da dinleniyor. Evlerin temizlikleri yapıldıktan sonra 300-400 Türk liralık temizlik malzemesi veriliyor. Özalp ilçesi Karlıyamaç Mahallesinde yaşayan 72 yaşındaki Nazdar İşler, ‘Sağlıklı yaşamlar, mutlu insanlar’ projesi kapsamından faydalandığını ifade ederek, 10 yıl önce eşini kaybettiğini, yaşının ilerlemesiyle birlikte evini temizleyemediği söyledi. Sadece aldığı dul maaşı ile geçindiği anlatan İşler, 10 yıldır tek başına yaşadığını, ayakları ve dizlerinde ağırlar olduğu için temizlik yapamadığını belirterek, “SYDV tarafından başlatılan bu proje sayesinde evim temizlendi. Katkısı ve emeği olan herkesten Allah razı olsun” dedi. 

 

 


Evlere temizliğe giden ekipte yer alan Dilan Sözver, proje sayesinde iş sahibi olduğunu ve yaşlılara hizmet ettikleri için mutluluk duyduğu söyledi. Sabah saatlerinde girdikleri evlerden bazen akşam saatlerinde ayrıldıkları ve gönüllü olarak da yaşlıların kişisel bakımlarını yaptıkları anlatan Sözver, “65 yaş üstü yaşlıların evlerine gidiyoruz. İşleri temizlikleri yapıyoruz onların mutlu olduklarını görünce bizlerde mutlu oluyoruz. Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Vardar’ın talimatıyla Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Abdullah Zengin tarafından yaşlıların tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlattıkları ‘Sağlıklı yaşamlar, mutlu insanlar’ projesi kapsamından 166 bin 400 liralık bir bütçe ile bir yıl boyunca ilçe merkez ve mahallerinde bulunan kimsesiz 65 yaş üstü engeli ve yaşlıların evlerini temizleyip sorunları dinliyoruz. Sağlık ve mutlu insanlar görüyoruz” dedi. 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim