ŞEHRİVAN ÖZEL HABER

 

Van'da sanayi dünyasının önemli isimlerinden Şemsettin Bozkurt, sosyal medyada paylaştığı mesajlarla gündeme dair birbirinden inginç açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı eleştirilerin ardından Van Ekonomi Konseyi temsiliyeti oy birliği ile düşürülen Bozkurt, bu süreçte yaşananları ve Van ile ilgili bir çok konuyu paylaştığı mesajlarla kamuoyu ile paylaşırken, Van'a dair önemli gerçekleri de takipçileri ile paylaşmış oldu.

İşte Bozkurt'un paylaştığı o mesajlar:

 

VAN'IN ÇÖZÜLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ SORUNLAR VAR!

"Son 2 Gündür Yoğun Bir Telefon Trafiği Yaşamaktayım. Önce Bizleri Arayan Tüm Dostlara Teşekkür Ediyorum. Şunun Bilinmesini İsterim. Şahsımın Van Ekonomi Konseyinde Olup Olmaması Hiç Önemli Değil. Önceliğimiz Her Zaman Vandır. Görüşlerimizi Her Zaman Dile Getirmekle Birlikte Van'ın Faydasına Olacak Tüm İşlerde Destekçi Olacağız. Bana Kalırsa Van'ın İvedilikle Çözülmesi Gereken Bazı Sorunları Var. Tüm Van'ın Bu Meselelere Kilitlenmesi Gerekir. Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM Bundan Yıllar Önce Van'ın 2023 İhracat Hedefini 1 Milyar Dolar Olarak Belirlemişti. Şuan Tabloya Baktığımızda Bu Hedefin Çok Çok Uzağındayız. Şimdiden Bu Hedefe Yönelik Çalışmalar Yapmamız Gerekir."

 

ENERJİMİZİ BU YOL İÇİN HARCAYALIM...

"İşe Ulaşımdan Başlamalıyız. Van-Şırnak Karayolunun Açılması İçin Ciddi Kamuoyu Oluşturmalıyız.Bu Yol Van'ı Hem Irak'a, Hem Suriye'ye Yakınlaştıracak. Ortadoğu Pazarına Ancak Bu Yol Sayesinde Girebiliriz.Bu Yol Van'a Olan ve Düşünülen Yatırımları da Hızlandıracak. İç Çekişmelerden Ziyade Enerjimizi Bu Yol İçin Harcayalım.Türkiye'de Yer Alan Tüm Tüneller Hemen Hemen Çift Tüplü. Kuzgunkıran Tüneli İse Tek Tüplü. Kuzgunkırana Acilen Bir Tüp Daha Yapılmalı.Yıllardır Konuşulan Kuzey Vangölü Demiryolu Projesinden Vazgeçmemek Gerek. Bu Demiryolunun Bir Ucu Çin'de Bir Ucu Roma'da. Tek Engel Göl. Bu Engel Raylarla Aşılırsa' Van Uluslararası Yatırımcıların da İlgisini Çekecektir.Bu Konu Zaman Zaman Gündeme Gelmesine Rağmen Yeterince Kamuoyu Oluşturulamadı."

 

HAYALİNİ YİTİREN BİR ŞEHİR OLMUŞUZ...

"Bakın 120 Yıl Önce Meşhur Valilerden Halil Rıfat Paşa Van ile Trabzon Arasında Demiryolu Projesi Düşünmüş.Paşa İran'dan Gelecek Malların Van'dan Trabzon'a Demiryoluyla Taşınmasını Savunmuş. Bu Vizyon Ta O Zaman Ortaya Konulmuş. Biz Şuanda Bu Vizyondan Çok Çok Uzaktayız. Dile Getirilen Herşey Hayali Görülüyor. Hayalini Yitiren Bir Şehir Olmuşuz. Unutmayın Birşeyin Hayalini Yitirdiğimizde O Şeyin Vizyonunu da Kaybedersiniz. Hayalsiz Vizyon Olmaz. Van Tramvay Projesi... Van'a Çağ Atlatacak Bir Proje. İstemezükçülere Rağmen Bu Projenin Hayata Geçmesi İçin Durmayacağız. Bir Ara gündeme Gelen Van-Tebriz Hızlı Tren Hattı Projesi... İnanın Hayata Geçerse Van'ı Kimse Tutamaz. Ama Bırakın Bunları Dile Getirmeyi, Neredeyse Hayalini Kurmak Suç Olacak. İstemezükçülerle İşimiz Zor Biliyorum."

 

O İLLERDE VAR VAN'DA YOK!

"Tüm Bunlara Rağmen Hayallerimizden Vazgeçecek Değiliz Üzüldüğümüz Şey Hayal Kurmasını Bilmeyenler ve Vizyonu Olmayanlarla Muhattap Olmamız. Gelelim Başka Bir Meseleye. Coğrafi İşaret Tescili Belgesi... Van Dışında Tüm İllerin Ürünleri Neredeyse Tescilli... Örneğin Adana Kebapı... Adana Ticaret Odası'ndan İzinsiz Açamazsın. Neden Çünkü Onun CİTB'si O Odada... Bu Bir Nevi İzin Belgesi Demek. Ama Van Kahvaltı Salonu... İsteyen Herkes Açabilir. Çünkü Bunun İçin CİTB Alınmamış. Bu İşin Acilen Çözülmesi Gerekir. Türk Patent Enstitüsünün (TPE) Sitesine Girin, Coğrafi İşaretler Kısmına Bakın. Hiç Bilmediğiniz Ürünlerin Tescilli Olduğunu Göreceksiniz. 197 Ürün Tescilli, 300'e Yakın Ürün Tescil Bekliyor. Van Kahvaltısı, Otlu Peyniri, Savatlı Gümüş Tüm Türkiye Bunları Bilmesine Rağmen Bu Değer ve Ürünlerin Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Yok. onu Daha Önce Gündeme Gelmiş Hatta Başvuru da Yapılmış Ama Takipsizlik ve İlgisizlikten Dolayı Başvurular Düşmüş. Bu Van Adına Kabul Edilemez Bir Durum. Bizler İçin Bir Nevi Skandal. Bu İşin Diğer İllerdeki Öncüleri Ticaret ve Sanayi Odaları... Konunun Daha İyi Anlaşılması İçin İnternette Kısa Bir Araştırma Yapmanız Yeterli. CİTB, Bir Nevi Güven, Kalite ve Katma Değer Demek. Bu Meselelerin Benim Van Ekonomi Konseyi'de Olup Olmamadan Daha Önemli Olduğunu Düşünüyorum. Bilmem Yanılıyor muyum..?"

 

Editör: TE Bilisim